Door: Rob de Keijzer | Foto: Christian Aarts

Het was geen makkelijke avond voor Heroes Den Bosch, maar ook de 9e overwinning dit seizoen is binnen voor het keurkorps van Erik Braal. Met 67-59 werd Landstede Hammers naar huis gestuurd.

Bieshaar is degene de de score voor Landstede Hammers opent deze avond. Zijn driepunter wordt direct gevolgd door bommetjes van DJ Fenner en Boy van Vliet. Als Coen Stolk even later ook mee gaat doen is de score 6-8 voor de gasten uit Zwolle. Met nog iets meer dan drie minuten op de klok is het dan 6-12 voor de gasten en is daar de time-out van Erik Braal. Bij de stand 9-16 zijn daar de eerste punten voor Ralf de Pagter dit seizoen in de BNXT League. Zijn twee rake vrije worpen zetten de stand op 11-16. Lee Moore en Ekamba zetten de kwartstand dan op 14-19.

Moore zet dan eigenhandig beide ploegen op gelijke hoogte, 19-19 waarna Austin Price met de 6e driepunter voor Heroes Den Bosch de stand op 22-19 zet. Landstede Hammers komt dan op 24-25 en het blijft dan even stuivertje wisselen. Via 29-27 gaat de score naar 32-29 met nog drie minuten te spelen. Heroes komt dan op 35-33 en in de time-out van Landstede Hammers gaat Jean-Marc Jaumin flink tekeer tegen zijn ploeg. In de resterende anderhalve minuut weten beide ploegen niet meer te scoren wat de ruststand dus op 35-33 zet.

Landstede Hammers pakt na rust het initiatief en komt via 35-38 op een 38-43 voorsprong. Driepunters van Fenner en Roberts Stumbris zetten Heroes Den Bosch dan toch weer op voorsprong, al is het minimaal, 44-43. Stumbris en Jito Kok houden Heroes Den Bosch dan even aan de goede kant van de score, maar de Hammers weten even later toch op een 48-50 voorsprong te komen. Beide ploegen weten dan nog een aanval te verzilveren waardoor de stand op 51-52 komt.

Quisenberry brengt de marge dan naar drie punten, maar het is Lee Moore die met een driepunter de ploegen op gelijke hoogte zet, 54-54. Met nog zes minuten op de klok staat het dan 56-56 en kan het nog alle kanten op deze avond. Austin Price laat dan de 14e en 15e driepunter aan de kant van Heroes Den Bosch noteren waardoor de stand op 62-58 komt. Via een and-1 van Stumbris komt de thuisploeg dan op 65-58 met nog bijna drie minuten op de klok. Heroes Den Bosch houdt stand en kan via een score van DJ Fenner de eindstand op 67-59 bepalen.

Lee Moore tekende voor 17 punten, Roberts Stumbris scoorde deze avond 14 punten voor Heroes Den Bosch. Aan de kant van Landstede Hammers was het Quisenberry die met 12 punten het productiefst was.