Door Rob de Keijzer

Waar iedereen al een beetje rekening mee hield is dan ook echt gebeurd. Na de 91-78 overwinning van Heroes Den Bosch op Landstede Hammers op deze carnavalszaterdag is de ploeg er dus in geslaagd om de Domestic Round van de BNXT League zonder nederlaag af te sluiten. 18 gespeeld, 18 gewonnen. Chris-Ebou Ndow kwam deze avond tot 18 (!) punten en 12 rebounds, Kobe Webster en Verners Kohs scoorden beide 12 punten.

Heroes Den Bosch begint overtuigend aan de wedstrijd en komt snel op een 7-2 voorsprong. Donte Thomas opent de score even later gevolgd door een heerlijke assist van diezelfde Thomas op Ndow voor de alley-oop. Als Emmett Naar en Thomas van der Mars dan ook nog scoren is de eerste time-out voor Landstede Hammers daar. De thuisploeg blijft het betere van het spel hebben, maar kunnen in de minuten na de time-out geen groter gaatje slaan. Nadat van der Vuurst de Vries twee vrije worpen mist voor Landstede, zetten Kohs en Jito Kok de score op 21-10. Het slotakkoord is voor de van een blessuren herstelde Austin Price. Met nog 1 seconde op de klok gooit hij met zijn driepunter 26-15 op het bord na 10 minuten spelen.

Webster en Ndow weten dan snel te scoren, 30-15 en wederom is daar de time-out voor de Hammers. De 11-0 run geeft Heroes Den Bosch een 37-15 voorsprong en de wedstrijd lijkt, na 3 minuten in het tweede kwart, reeds beslist. Landstede Hammers komt in dit kwart tekort om het Heroes Den Bosch moeilijk te maken en zal met een achterstand van 24 punten de kleedkamer opzoeken, 53-29.

Landstede Hammers komt fel uit de kleedkamers en dat zorgt er mede voor dat Heroes Den Bosch na 4 minuten al op 5 teamfouten staat. Naar zit dan aan de kant met een ingepakte schouder en Landstede Hammers brengt het verschil terug tot 20 punten, 60-40. Maar daar bleef het dan ook bij, door onder andere een driepunter van Ndow wordt de marge even later 27 punten, 67-40. In het restant van dit kwart, dat gewonnen zal worden door Landstede Hammers met 21-25, verandert er niet veel aan het verschil. Stand na drie kwarten 74-54.

Ook het begin van het vierde kwart laat een klein overwicht zien voor Landstede Hammers. Na twee minuten is de stand 76-58 en is er natuurlijk nog niks aan de hand voor de thuisploeg. Via 85-65 wordt het dan 87-68 en spelen de ploegen de resterende tijd uit. Overwinning 18 is dan een feit, Landstede Hammers wordt met een 91-78 nederlaag naar huis gestuurd.