Door: Rob de Keijzer

Heroes Den Bosch liet er in Leeuwarden geen twijfel over bestaan met wat voor intenties het naar het Hoge Noorden was afgereisd. Na tien minuten stond er reeds een verschil van zeventien punten op het bord (12-29), een achterstand die Aris Leeuwarden in het restant van de wedstrijd nooit meer te boven kwam. Via de verdere kwartstanden van 20-21, 24-18 en 27-22 werd het nog even spannend, maar de winst ging uiteindelijk toch mee naar Den Bosch, 83-90.

Waar het in de vorige wedstrijden nogal eens moeilijk was voor ploegen om het netje te vinden, deden Aris Leeuwarden en Heroes Den Bosch daar in het begin van de wedstrijd niet aan mee. Logan en oud-Bosschenaar Dimitri Maconda openden voor Aris Leeuwarden, maar Austin Price zette daar meteen twee driepunters voor Heroes Den Bosch tegenover. De ploegen bleven daarna nog even in evenwicht, maar bij de stand 9-10 was het Heroes Den Bosch dat een tandje bijschakelde. Price gooide zijn derde driepunter al binnen en toen even later Mike Carlson dat ook twee keer deed en zeven punten op rij scoorde was het snel 10-26 voor de Bosschenaren. Aan het eind van het eerste kwart gooide ook Clay Mounce er nog een driepunter in waarmee het eerste kwart met 12-29 ten einde kwam. Heroes Den Bosch scoorde in dit eerste kwart zes op zeven driepuntspogingen.

Het driepuntsfestijn ging in het tweede kwart nog even door. Voor Heroes Den Bosch waren Mounce en Carlson trefzeker vanaf de driepuntslijn, bij Aris Leeuwarden waren het Quin Cooper en Tim Hoeve die vanaf grote afstand het net wisten te vinden, 18-35. Het duurde daarna meer dan drie minuten voordat er weer een score te noteren viel. Edon Maxhuni scoorde zijn eerste punten van deze wedstrijd, maar deed dat dan wel met een driepunter. Maconda pareerde meteen met een mooie lay-up en promoveerde zijn twee punten naar drie door de aansluitende vrije worp raak te schieten, 21-38. Beide ploegen bleven scorend gelijk aan elkaar dit kwart en door de driepunters van Logan voor Aris en Maxhuni voor Den Bosch werd het 24-43. Het driepuntsgeweld ging daarna even liggen en beide ploegen konden via de 20-21 kwartstand de kleedkamers opzoeken. Ruststand: 32-50 met een totaal van tien driepunters voor de ploeg van head coach Erik Braal.

Het derde kwart ging met 24-18 naar de gastheren. De ploeg van coach Van Sliedregt kwam steeds beter in de wedstrijd en opende met een driepunter van Brock. Maxhuni scoorde even later weer een driepunter en meteen daarna liet Carlson zijn negentiende punt van de wedstrijd aantekenen. Een rondje vrije worpen van Hammink aan de kant van Heroes en Brock en Maconda aan de kant van Aris betekende 44-60. Voor de thuisploeg was Cooper op dreef. Hij zorgde er mede voor dat het verschil na drie kwarten nog maar twaalf punten was, 56-68.

Heroes Den Bosch liet Aris Leeuwarden in het begin van het laatste kwart niet verder terugkomen. Binnen drie minuten was het verschil, door scores van Price (2x), Maxhuni en Hammink, weer 19 punten, 59-78. Na de time-out van Aris Leeuwarden had de thuisploeg een klein scorend overwicht en na iets meer dan zes minuten was de stand 67-83. Aris Leeuwarden bleef knokken en stond, met nog iets meer dan een minuut op de klok, op een 74-83 achterstand. Een verre driepunter van Maxhuni zette Heroes Den Bosch op 74-86, maar Aris reageerde, in de persoon van Davis, met een sterke score, 76-86. Twee vrije worpen van Logan brachten het verschil naar acht punten en Brock maakte het met een driepunter toch nog spannend in het Kalverdijkje, 81-86. Met nog zestien seconden te spelen mocht Maxhuni naar de vrijeworplijn en kon zo zijn 22ste punt laten noteren, 81-88. Hammink en Brock mochten om en om ook nog naar de vrijeworplijn, waarna de eindstand werd bepaald op 83-90.

Topscorers aan de kant van Heroes Den Bosch waren Edon Maxhuni met 22 punten en Mike Carlson met 21 punten. Mohamed Kherrazi plukte 11 rebounds onder de borden vandaan. Eerstvolgende wedstrijd voor Heroes Den Bosch is zaterdag 2 oktober. In de hoofdstad neemt Heroes het op tegen Apollo Amsterdam.