In het Groningse Martiniplaza heeft Heroes Den Bosch ook de 16e wedstrijd in de BNXT League gewonnen. Mede door een sterk derde kwart (10-20) werd Donar in eigen huis verslagen met 65-77. Florian Rijkers is ziek thuisgebleven en ontbrak dus bij de selectie, voor zowel Austin Price als Boy van Vliet kwam de wedstrijd nog te vroeg.

Thomas van der Mars wint de tip-off en kan even later meteen de eerste score aan laten tekenen. Via Chris-Ebou Ndow en Donte Thomas komt Heroes Den Bosch dan op een 2-7 voorsprong. Vernon Taylor zit dan bij Donar al aan de kant met twee persoonlijke fouten in 2 minuten tijd. Donar staat dan niet toe dat het gaatje groter wordt, sterker nog, ze komen even later op een 10-9 voorsprong. Ndow en Jito Kok zijn dan de scorende spelers aan de kant van Heroes Den Bosch en bij Donar is het Brandwijk die met 7 punten de stand op 17-15 zet. Time-out Erik Braal. Kobe Webster schiet dan met een driepunter de zone verdediging van Donar even kapot, maar een and-1 van Mounce geeft Donar toch weer de voorsprong, 20-18. Beide teams blijven scoren, Heroes Den Bosch schiet dit eerste kwart tegen 87% de tweepunters, en eindigen het kwart met een 27-26 stand.

Het verschil tussen beide ploegen blijft in het tweede kwart minimaal. Bij 32-31 slaat Heroes Den Bosch een klein gaatje door scores van Thomas en Kohs, 32-37. Wederom komt Donar langszij, maar een driepunter “from deep” van Webster noopt Donar dan toch tot een time-out. Van der Mars vecht dan een flink duel uit met Zakis onder de basket maar hij kan door een sterke score toch de voorsprong aan Heroes Den Bosch geven, 39-42. Thomas weet dan met een driepunter zijn 10e punt te scoren maar het is Zakis die de ruststand op 44-45 zet.

Heroes Den Bosch komt sterk uit de kleedkamers. Keime Helfrich opent met een driepunter en kan even later zelf de stand naar 48-52 tillen. Donar kan dan nog een keer scoren, maar Heroes Den Bosch loopt snel uit naar een 50-57 stand. Sterk verdedigen levert een shot clock violation op voor Donar en onder leiding van Thomas loopt Heroes Den Bosch uit naar 53-65. Donar haalt dit kwart evenveel punten als turnovers (10), aan de andere kant blijft Heroes Den Bosch wel scoren. Stand na 3 kwarten 54-67.

Na drie spetterende kwarten gaat het in het laatste kwart aan beide kanten wat moeizamer. Webster mag, met nog 7.28 op de klok naar de vrije worp lijn om de eerste score van dit kwart te laten noteren, maar doet dat niet. Een 8 secondsviolation van Donar geeft Heroes Den Bosch weer de bal, maar tot scoren komen ze nog niet. Na drie en een halve minuut is daar dan de eerste score van dit kwart door een rake vrije worp van Brandwijk. Het is daarna Webster die met een driepunter de stand op 55-70 zet. Donar komt nog even terug tot 61-70, maar verder laat Heroes Den Bosch het niet meer komen. Van der Mars en Webster zorgen uiteindelijk voor de 65-77 eindstand.

Kobe Webster scoorde 19 punten deze avond. Donte Thomas speelde een sterke wedstrijd en kwam tot 14 punten tegen zijn oude werkgever, Thomas van der Mars was goed voor 12 punten.