Heroes Den Bosch heeft het pre-season vanavond foutloos afgesloten. Waar eerder Hubo Limburg United, Aris Leeuwarden, Kangoeroes Basket Mechelen en MLP Academics Heidelberg werden verslagen, was het team van head coach Erik Braal vanavond in Bemmel te sterk voor Yoast United: 66-90.

Heroes opende sterk, pakte door twee driepunters van Edon Maxhuni al snel een ruime voorsprong en sloot Q1 af met veertien punten meer dan de thuisploeg, 12-26. Het tweede kwart kwam Yoast United wat beter in de wedstrijd, wat resulteerde in een 35-45 ruststand. Na de thee controleerde Heroes de wedstrijd. Grootste spektakel van het derde kwart was de alley-oop van Clay Mounce, die daarmee de stand op 55-67 bepaalde. Het slotakkoord was voor de 16-jarige Florian Rijkers. Met nog twee minuten op de klok kwam hij in het veld om vervolgens in de dying seconds van de wedstrijd zijn eerste score van het seizoen te noteren. Dit onder luid gejuich van zijn teamgenoten en de meegereisde fans.

Topscorer aan de kant van Heroes vanavond was Thomas van der Mars met 14 punten. Kort achter hem kwamen Austin Price en Edon Maxhuni met respectievelijk 13 en 12 punten.

Volgende week vrijdag gaat de BNXT League van start en voor Heroes Den Bosch staat meteen de klassieker vs. ZZ Leiden op het programma in de Maaspoort. Tip-off: 20:30u. Tickets zijn verkrijgbaar in onze shop.