Door: Rob de Keijzer

In Bemmel heeft Heroes Den Bosch tegen Yoast United een benauwde overwinning geboekt. Via de kwartstanden 25-18, 20-22, 17-24 en 22-21 werd het uiteindelijk 84-85 voor de Bosschenaren. Jito Kok scoorde deze middag zestien punten. Lagio Grantsaan kwam tot twaalf. Thomas van der Mars en Emmett Naar schreven elf punten bij op hun conto.

Heroes Den Bosch komt snel op een 0-7 voorsprong, maar Yoast United knokt zich sterk terug tot 9-13. De 14-0 run die dan volgt voor de thuisploeg geeft Yoast United een 23-13 voorsprong in het eerste kwart. Van der Mars en Chris-Ebou Ndow doen nog wat terug, maar kunnen niet voorkomen dat het eerste kwart naar Yoast United gaat met 25-18.

Ook in het tweede kwart blijft Yoast United het betere van het spel hebben. Nossek opent met een driepunter, maar Ndow countert meteen sterk met twee scores. Heel even komt de thuisploeg op een voorsprong van veertien punten, maar door scores van o.a Grantsaan knokt Heroes Den Bosch zich toch weer terug in de wedstrijd. Naar en Van der Mars zorgen er dan voor dat de marge bij rust nog te overzien is: 45-40.

Na anderhalve minuut in het derde kwart pakt Erik Braal de time-out. Yoast heeft dan al twee keer gescoord en heeft zo de voorsprong verdubbeld, 50-40. Anderhalve minuut later doet zijn collega aan de andere kant, Paul Vervaeck, hetzelfde. De voorsprong van tien punten is dan volledig verdwenen door scores van Austin Price, Naar en Kok. De stand is 50-50 met nog zeven minuten op de klok. Een driepunter van Price zorgt er dan voor dat Heroes Den Bosch op voorsprong komt. Dat was voor het laatst het geval halfweg het eerste kwart bij de stand 11-13. Het lukt dan beide ploegen niet om een gaatje te slaan en een tip-in van Van der Mars zet de stand na drie kwarten op 62-64.

Het verschil tussen de ploegen blijft minimaal. Grantsaan gooit met zijn driepunter Heroes Den Bosch op 64-67, maar Casero-Ortiz rijgt de scores aaneen voor Yoast United aan het begin van het laatste kwart. Halfweg is de stand 72-72 en als het gaatje vier punten wordt (74-78), is daar de time-out voor Yoast United. De voorsprong blijft voor Heroes Den Bosch (79-80) en met nog 1.19 op de klok pakt Erik Braal een time-out. Aanvallen over en weer stranden in schoonheid, maar met nog 32 seconden op de klok is het Verners Kohs die met een driepunter 79-83 laat noteren. Een fout van Kohs op een driepuntspoging van Casero-Ortiz met nog 0.2 seconden op de klok maakt het nog even spannend. Twee van de drie gaan raak en zo kan Heroes Den Bosch, al ging het niet makkelijk, wederom een overwinning bijschrijven.