Door: Rob de Keijzer

Heroes Den Bosch was in de tweede wedstrijd in de FIBA Europe Cup veel te sterk voor BC Pärnu Sadam. Door een overduidelijke 87-55 overwinning staat de ploeg van Erik Braal, net als alle andere ploegen in deze poule, nu op 1 winst en 1 verlies. Verners Kohs kwam deze avond tot 21 punten en 7 rebounds; Van der Mars liet 13 punten noteren.

Het duurde bijna twee minuten voordat de eerste score genoteerd kon worden in de Maaspoort. Robert Valge viel die eer te beurt, 0-3. Anderhalve minuut later was het de beurt aan Heroes Den Bosch dat met 3 snelle scores de stand op 6-3 kon zetten. Beide ploegen houden elkaar daarna mooi in evenwicht en bij 11-11 is daar de eerste time-out van Erik Braal. Het blijft stuivertje wisselen qua score en na 10 minuten is de stand mooi in evenwicht, 16-16.

Heroes Den Bosch start het tweede kwart dan prima en slaat een klein gaatje, 21-16. Reden genoeg voor Parnu Sadam om in een time-out te vluchten. Heel even wordt de voorsprong dan 8 punten, 26-18, maar Pärnu Sadam komt via McCarthy en Kirves toch weer in de buurt van de Bosschenaren, 26-22. Een hele sterke 10-2 run geeft Heroes Den Bosch wat lucht en wederom vlucht Pärnu Sadam in de time-out. Beide ploegen weten dan nog een keer te scoren wat de ruststand op 38-26 brengt.

Austin Price en Verners Kohs zorgen er met hun driepunters voor dat de voorsprong nog wat vergroot wordt aan het begin van het tweede kwart, 44-28. Parnu Sadam, dat tot dan toe tegen 31% schiet, weet de basket niet te vinden. Een 22-2 run in het begin van dit kwart geeft Heroes Den Bosch al een voorschot op de winst. Bij de stand 60-28 weet Pärnu Sadam dan toch voor de 2e keer het netje te vinden dit kwart. Er zijn dan al 7 minuten verstreken en het schotpercentage van de Esten is gedaald tot onder de 29%. Met de stand van 63-38 vangen beide ploegen het laatste kwart aan.

Pärnu Sadam is in dat laatste kwart in het begin wat feller dan de thuisploeg en kan de achterstand dan ook iets verkleinen. Grote zorgen geeft dat niet aan de kant van Heroes Den Bosch want de voorsprong blijft rond de 20 punten hangen halfweg het kwart. Die felheid van Pärnu was van korte duur want in het restant van het laatste kwart kwam de ploeg uit Estland er niet meer aan te pas. Kobe Webster en Verners Kohs lieten de Maaspoort nog een paar keer juichen en in de laatste momenten van dit kwart mocht ook Florian Rijkers zijn Europees debuut dit jaar maken. De teller stokte bij 87-55 wat dus betekent dat alle ploegen in poule C nu op 1 winst en 1 verliespartij staan. Gezien de ruime overwinning deze avond betekent dat ook dat Heroes Den Bosch de eerste plaats bezet in deze poule. Volgende week staat voor Heroes Den Bosch de uitwedstrijd tegen FC Porto op het programma.