Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Heroes Den Bosch had maar één opdracht vanavond en dat was winnen van Yoast United. Dan was de ploeg van Jean-Marc Jaumin verzekerd van een plaatsje in de Elite A. Bij een nederlaag kon Heroes nog afzakken naar de Elite B. In de eerste helft had Yoast United lange tijd het voortouw, maar vlak voor rust (45-41) kwamen de Bosschenaren op voorsprong. Aan de hand van de sterk spelende JaCori Payne en een flinke hoeveelheid aanvallende rebounds gaf Heroes Den Bosch die voordelige marge niet meer uit handen: 94-77.

Andres Ibarguen opende voor Yoast United, Miha Lapornik en Stefan Wessels brachten Heroes Den Bosch daarna aan de leiding. Het hele eerste kwart bleef het stuivertje wisselen. Ibarguen was sterk onder de basket, Keime Helfrich van buiten de driepuntslijn. Opvallend, bij Heroes Den Bosch stond Thomas van der Mars na 6 minuten al op 7 rebounds. Bij de stand van 9-10 trok de thuisploeg een sprintje en kon de stand naar 15-10 brengen met nog iets meer dan twee minuten te spelen. Het restant van het kwart was overduidelijk voor Yoast United, dat net iets meer liet zien dat het naar de Elite A wilde dan Heroes Den Bosch. Met name Helfrich en Jett Speelman lieten van zich horen en zo kon Yoast United het eerste kwart afsluiten met een 19-24 voorsprong.

In het tweede kwart bleef Yoast United het betere van het spel houden. Met name Helfrich en Austin Luke waren heel actief en deden de verdediging van Heroes af en toe pijn. Lapornik zette de thuisploeg op 24-27 maar Yoast United liep via Jesse Markusse en Speelman uit naar een 24-31 stand. Heroes Den Bosch krabbelde via Wessels en Payne weer terug, 28-31, maar een onsportieve fout van van der Mars gaf Yoast United toch weer vleugels, 28-34.

Yoast United bleef aan de goede kant van de score en het waren nog steeds Luke en Helfrich die voor de ploeg van coach Matthew Otten van grote waarde waren. De ploeg uit Bemmel kon niet echt afstand nemen en in de laatste minuut waren het dan toch Boy van Vliet en JaCori Payne die Heroes Den Bosch naar een voorsprong bij rust schoten: 45-41.

Ibarguen blokt, stealt en scoort. De toon voor het derde kwart is gezet. Nadat van der Mars Heroes Den Bosch op 47-43 schiet volgen er 3 driepunters op rij. Helfrich, Lapornik en Mayfield hebben het vizier op scherp staan. Yoast United blijft knokken en na 3 aanvallende rebounds in 4 seconden weet Helfrich uiteindelijk toch het netje te vinden: 53-48.

Heroes Den Bosch kan, met Van Vliet in het veld verder uitlopen naar 59-50, maar Yoast United weet zich toch weer knap terug te vechten. Na 2 driepunters van Luke komt de stand op 62-61 en neemt coach Jaumin de time-out. Het slotakkoord is daarna voor Heroes Den Bosch wat zo het kwart kan afsluiten met een 70-61 voorsprong.

DeMario Mayfield opende het 4e kwart zoals hij het derde afsloot, scorend. Heroes Den Bosch liep verder uit naar een 10 punten voorsprong, 64-74. Daarna volgden 5 driepunters op rij, alleen onderbroken door een kapot scorebord. Mayfield en Payne tekenden voor 2 driepunters en voor Yoast United was het Kaleb Warner die een bommetje liet vallen. Door deze scores liep Heroes Den Bosch verder weg van Yoast, 86-67 en leek de wedstrijd beslist. Omdat op dat moment Feyenoord verloor van BAL was de Elite A voor Heroes Den Bosch al zeker. Het is natuurlijk altijd de vraag of dat op het veld doordringt, maar Yoast zette toch nog een keer aan voor een slotakkoord. Helfrich voor Yoast en Payne voor Heroes gooiden er nog maar eens een driepunter in en het was uiteindelijk Lapornik die de einstand bepaalde op 94-77.

Payne was bij Heroes Den Bosch topscorer met 26 punten, bij Yoast United was Helfrich scorend de betere met 25 punten. Ook pakte hij, als forward 9 rebounds uit de lucht. Van der Mars pakte er voor Heroes Den Bosch maar liefst 12 onder de borden weg.

Zondag staat direct een kraker op het programma in de Elite A. Heroes speelt in eigen Maaspoort tegen Donar! De wedstrijd wordt live uitgezonden op NPO 1 vanaf 13:15u.