Door: Rob de Keijzer

Landstede Hammers werd op deze zondagmiddag de volgende ploeg die het onderspit mocht delven in een mooi gevulde Maaspoort. Met 87-70 was de ploeg van Erik Braal te sterk voor de Hammers uit Zwolle. Austin Price was topscorer met 28 punten, gevolgd door Edon Maxhuni met 17 punten (8 assists) en Mike Carlson met 14 punten. Mohamed Kherrazi plukte 11 rebounds weg onder de borden.

Landstede Hammers opent fel en staat snel op een 0-5 voorsprong. Het is daarna Austin Price die laat zien waarom hij een van de betere schutters in de BNXT League is. Hij begint met drie loepzuivere vrije worpen en brengt daarna met een driepunter de stand naar 6-7. Bij 8-10 plaatst Heroes Den Bosch een 8-0 run, waardoor de stand halfweg het kwart op 16-10 komt. De thuisploeg loopt daarna, mede door twee driepunters van Price, verder uit, zodat het eerste kwart met 26-16 overtuigend naar Heroes Den Bosch gaat. Price heeft dan al 15 punten laten noteren.

In het tweede kwart gaat het scoren aan beide kanten iets stroever dan in het eerste kwart. Landstede Hammers komt wel wat dichterbij, maar echt pijn kan het de thuisploeg nog niet doen. Heroes Den Bosch komt via Van Vliet en Maxhuni op 31-23 en met nog minder dan vier minuten op de klok is de kwartstand 7-9 (33-25). Landstede Hammers pakt de time-out. De gasten uit Zwolle kruipen dan toch steeds dichterbij en bij de stand van 36-31 besluit ook Erik Braal de time-out te nemen. Het is daarna Kherrazi die de ruststand op 38-31 bepaalt.

Carlson opent het derde kwart voor Heroes Den Bosch. Landstede Zwolle doet wat terug, maar het is Mounce die met drie scores Heroes Den Bosch op 46-36 zet. Een 4-point play van Echols brengt Landstede Hammers naar 46-40, maar door scores van Maxhuni komt de thuisploeg toch weer op een voorsprong van tien punten, 52-42. Heroes Den Bosch laat dan wat kansen liggen via vrije worpen, terwijl aan de andere kant Landstede Hammers wel blijft scoren. Toch komt de thuisploeg op 57-45. Daarna is het Landstede Hammers dat met een 2-9 run het gaatje weet te verkleinen tot vijf punten, 59-54.

De bezoekers komen steeds dichterbij en na twee minuten in het laatste kwart is de stand 61-59. Van der Mars en Aarninkhof zijn dan al tegen een onsportieve fout aangelopen. Kherrazi scoort dan 63-59, maar als Hammink vervolgens een technische fout krijgt, komt Landstede Hammers op 63-60. Het aansluitende balbezit levert ook een score op, waardoor het verschil nog maar één punt is in het voordeel van Heroes Den Bosch, 63-62. Price geeft, met een driepunter, Heroes Den Bosch weer wat lucht en als even later Kherrazi na een drive van Price 71-67 kan aantekenen, blijft het overwicht toch bij Heroes Den Bosch. Price tekent met zijn zevende driepunter voor 74-67 en er is weer een klein gaatje geslagen. De wedstrijd wordt wel steeds fysieker en de ene fout na de andere wordt gefloten. Echols brengt de stand naar 74-70, maar Heroes Den Bosch komt daarna via Carlson op een 79-70 voorsprong. De time-out van Landstede Hammers met nog iets meer dan drie minuten op de klok doet Heroes Den Bosch meer goed dan Landstede Hammers. Via Price, Carlson en Mounce wordt de eindstand uiteindelijk 87-70 in het voordeel van Heroes Den Bosch.