Door: Rob de Keijzer | Foto: FIBA.Basketball

Heroes Den Bosch heeft zich overtuigend geplaatst voor de volgende kwalificatieronde in de Basketball Champions League. Met 96-84 was het te sterk voor BG Göttingen. Austin Price en Roberts Stumbris kwamen beide tot 17 punten, Jito Kok scoorde 15 punten. De ploeg van Erik Braal had 5 spelers in de dubbele cijfers en liet 32 assists aantekenen deze avond.

Price opent het bal waarna Thomas van der Mars snel de score verdubbeld. Göttingen komt daarna snel op een 4-6 voorsprong en door een driepunter even later op 6-9. Price en Van der Mars zetten Heroes Den Bosch halfweg het kwart weer op voorsprong, 10-9. Heroes loopt daarna uit naar een 16-9 voorsprong wat meteen reden is voor Göttingen om de eerste time out te nemen. Het verschil blijft het hele kwart staan, maar 40 seconden voor het einde komt Göttingen toch op gelijke hoogte, 20-20. De laatste score dit kwart komt op naam van DJ Fenner die met zijn driepunter 23-20 laat aantekenen.

Driepunters van Fenner en Stumbris (2x) geven Heroes aan het begin van het tweede kwart een 32-22 voorsprong. Stumbris komt dan even later al in de dubbele cijfers en bij 36-24 is daar wederom de time-out voor Göttingen. Ook Fenner komt snel in de dubbele cijfers en Heroes Den Bosch staat halfweg het kwart op een 42-30 voorsprong. Kok zet met nog 2 minuten te spelen de ploeg met een putback dunk op 48-34. Het slotakkoord is voor Kok (alley-oop) en Boy van Vliet (driepunter) die zo Heroes Den Bosch een comfortabele 53-41 voorsprong geven bij rust.

Göttingen heeft dan even het betere van het spel bij het begin van het derde kwart en komt terug tot 9 punten, 56-47. Braal pakt al snel de time-out maar Göttingen bljift steeds meer van de achterstand weg werken, 56-51. Als Gibson zijn 16e punt laat noteren is het 56-53 en moet Heroes weer aan de bak om de marge iets op te hogen. Heel even wordt de marge weer 6, maar Göttingen blijft aanhaken, 61-57. Mayfield zorgt er dan voor met een defensieve rebound en aansluitende score dat Heroes Den Bosch op een 66-57 voorsprong komt met nog iets meer dan drie minuten te spelen. Heroes houdt die voorsprong vast en kan met een 73-64 stand het laatste kwart beginnen.

Met 24 assists en 26 rebounds na drie kwarten laat Heroes Den Bosch Göttingen ook op dat vlak achter zich na drie kwarten. Twee driepunters op rij van Price geeft Heroes een 79-66 voorsprong aan het begin van het laatste kwart. Göttingen zet wederom aan, komt op 81-72 maar komt niet echt dichterbij omdat Heroes verdedigend de zaakjes goed op orde heeft. Mayfield dirigeert (7 rebounds, 9 assists) en Stumbris en Price blijven scoren. Met nog 4 minuten te spelen is de stand 85-74 en zitten beide ploegen in foutenlast. Het verschil blijft schommelen rond de 10 punten en als de laatste minuut ingaat is de score 91-81 en mag van Vliet naar de vrije worp lijn voor 93-81.

De eindstand is uiteindelijk 96-84 en zo kan Heroes Den Bosch zich opmaken voor de halve finale. Tegenstander in die wedstrijd is Happy Casa Brindisi dat met 77-74 te sterk was voor CSM CSU Oradea deze avond.