Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

De eerste wedstrijd in de kwartfinale van de playoffs is overtuigend gewonnen door Heroes Den Bosch. Met 94-59 was de ploeg van Erik Braal veel te sterk voor het keurkorps van oud Bosschenaar Jeroen van Vugt.

Yoast United begint prima aan de wedstrijd en komt op een 4-7 voorsprong. Vanaf dat moment schakelt Heroes Den Bosch een tandje bij en komt het via scores van Jito Kok, DJ Fenner en Austin Price snel op een 13-7 voorsprong. Heroes Den Bosch breidt de voorsprong dan verder uit en het is de van een blessure herstelde Roberts Stumbris die de stand op 18-9 zet halfweg het kwart. Aan beide kanten zit de verdediging dan goed dicht, waardoor er in het restant van het eerste kwart niet veel scores te noteren zijn. Het is Roel van Overbeek die vanaf de vrije worp lijn de stand naar 22-17 gooit.
Thomas van der Mars en Emmanuel Akot zetten Heroes Den Bosch in het tweede kwart snel op een marge van tien punten. Even later zet Price met de 5e driepunter van de avond Heroes op 32-21. Keime Helfrich tekent even later voor de 6e en zo komt de stand op 36-22 waarna dezelfde Helfrich met een and-1 de marge naar 17 punten brengt. Met Stumbris, Ralf de Pagter, Kok en Fenner op de vloer staat er dan aan de kant van de thuisploeg de nodige lengte in het team en Heroes Den Bosch kan makkelijk uitlopen naar een 46-28 voorsprong. De rust wordt dan bereikt bij een stand van 52-32.

Stumbris en Kok zetten de stand dan snel op 57-32 wat bij Jeroen van Vugt niet goed valt. Time-out Yoast United. Vier minuten later is de stand 61-37 en kan Price driemaal aanleggen vanaf de vrije worp lijn. Drie keer raak betekent 64-37 waarna DJ Fenner het verschil naar 30 punten brengt, 67-37. Het lijkt erop dat beide ploegen het wel geloven en zo eindigt het derde kwart bij een 72-41 stand.

Yoast United heeft in het begin van het laatste kwart even de overhand in de scores en komt op 78-53 na vier minuten spelen. Yoast United heeft dan in Nweke al een speler die de 20 puntengrens bereikt heeft, bij Heroes Den Bosch zitten dan al 3 spelers in de dubbele cijfers. Van spanning is al een tijdje geen sprake meer en de enige vraag in de Maaspoort blijft of de 100 puntengrens bereikt zal worden. Jito Kok gooit er dan een driepunter in voor 87-59, er staat dan nog iets meer dan een minuut op de klok. De eindstand wordt uiteindelijk 94-59 zodat de stand in deze serie op 1-0 komt in het voordeel van Heroes Den Bosch.

Roberts Stumbris was bij zijn terugkeer meteen goed voor 15 punten, maar het was Austin Price die met 18 punten topscorer van de avond werd voor Heroes Den Bosch. Aan de kant van Yoast United was Nweke goed voor 26 punten, gevolgd door van Overbeek met 13 punten.