Door: Rob de Keijzer

In het Tsjechische Opava heeft Heroes Den Bosch een gevoelige nederlaag geleden. Het eerste kwart gingen beide ploegen nog gelijk op, maar daarna pakte het fysiek sterke BK Opava het initiatief in de wedstrijd. Ze gaven dit niet meer weg en konden uiteindelijk met een 88-72 overwinning van het veld stappen.

BK Opava begint het eerste kwart met geen enkele fieldgoal. Daar tegenover zetten ze zeven driepunters en drie rake vrije worpen. Ook Heroes Den Bosch komt tot 24 punten, waarmee het eerste kwart gelijk opgaat. De ploegen beginnen met driepunters en voor Heroes Den Bosch is het Mike Carlson die het netje weet te vinden. Edon Maxhuni zet de score op 6-5, waarna Dragoun na nog geen twee minuten spel alweer de vierde driepunter laat noteren, 9-5. Er gaan dan twee driepunters van BK Opava mis en tussendoor kan Thomas van der Mars de score naar 9-7 tillen. Maxhuni trekt even later de stand gelijk, maar BK Opava pakt weer de voorsprong door drie rake vrije worpen (uit vier) te benutten. Het is Clay Mounce die beide ploegen weer op gelijke hoogte brengt en Austin Price die met een steal en score Heroes Den Bosch voor het eerst op voorsprong zet, 12-14. Ook Morgan Stilma laat zich scorend zien in dit kwart. Zijn driepunter en even later and-1 zorgen voor een 18-20 voorsprong voor de uitploeg. BK Opava weet nog twee driepunters te verzilveren en Heroes Den Bosch zet daar scores van Mohamed Kherrazi en Boy van Vliet tegenover. Stand na tien minuten spelen: 24-24.

BK Opava neemt in het tweede kwart af en toe meer afstand van Heroes Den Bosch. Ze beginnen met twee vrije worpen, missen hun tweede lay-up van de wedstrijd, maar maken even later toch hun eerste fieldgoal. Slavik zet BK Opava op 28-25, maar beide ploegen geven elkaar nog geen duimbreed toe. Bij 34-34 is daar plots een 10-0 run van de thuisploeg en is het eerste gaatje geslagen, 44-34. Heroes Den Bosch komt via scores van Carlson en Kherrazi weer terug, 44-39, maar zal de eerste helft toch met een achterstand afsluiten, 48-44.

Die achterstand van vier punten loopt in het begin van Q3 snel op. Met 19-11 gaat het derde kwart naar BK Opava. Heroes Den Bosch heeft het moeilijk met het spel van de Tsjechen. Via 50-44 gaat de stand naar 61-52 en even later, door twee vrije worpen van Markusson, naar 67-52. Dit is tevens de tussenstand waarmee beide ploegen aan het laatste kwart beginnen.

In dit vierde kwart loopt BK Opava snel uit van 67-55 naar 76-55 en de kans op een overwinning voor Heroes Den Bosch wordt dan wel heel klein. Men probeert met een press nog wel wat van de achterstand goed te maken, maar verder dan scoren uit vrije worpen komt de ploeg helaas bijna niet. Mede via Markusson en Svandrlik loopt BK Opava uit naar 81-64. Carlson, Stilma en Price weten dan nog wel te scoren, de laatste twee met een driepunter, maar de ploeg van head coach Braal moet toch met een 88-72 nederlaag huiswaarts keren.

Kwartstanden: 24-24, 24-20, 19-11 en 21-17.

Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was wederom Mike Carlson met 24 punten. Mohamed Kherrazi pakte 8 rebounds.