Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

De eerste overwinning voor Heroes Den Bosch in de FIBA Europe Cup is dan toch een feit. In een fysieke wedstrijd werd KB Peja in de Maaspoort met 109-91 huiswaarts gestuurd.

Austin Price en DJ Fenner zetten de thuisploeg snel op een 6-0 voorsprong. Heroes, dat speelt zonder Lee Moore, Emmanuel Akot en met een niet fitte Sherron Dorsey-Walker op de bank, loopt naar een 15-5 voorsprong toe wat meteen reden is voor KB Peja om een time-out te nemen. KB Peja komt terug tot 15-12 maar een and-one van DJ Fenner en een driepunter van diezelfde Fenner zet de stand op 21-14. KB Peja, gesteund door een flink aantal supporters, komt weer terug tot 22-19 waarna Fenner met zijn 16e punt in dit kwart 24-19 laat aantekenen. Boy van Vliet zet de kwartstand dan op 27-21.

Scores van Calloway en Edler Davis brengt de gasten snel op 27-25. Al snel zijn er wat irritaties onderling tussen beide ploegen, maar Heroes Den Bosch loopt, mede door de 7e rake driepunter deze avond naar een 35-27 voorsprong. Die irritaties blijven aanwezig bij de gasten wat resulteert in technische fouten voor Jay Jay Chandler en coach Yoram Hadar. De voorsprong voor Heroes Den Bosch is dan opgelopen naar dertien punten, 43-30. Meer dan de helft komt op het konto van DJ Fenner, die dan al op 24 punten staat. Met nog twee minuten te gaan is de marge twintig punten, de ruststand wordt bereikt bij 55-36.

KB Peja komt iets sterker uit de kleedkamer maar kan het gat niet echt verkleinen omdat Heroes Den Bosch bij de les blijft en zich niet laat verrassen. Via 59-42 wordt het 63-46 maar Heroes Den Bosch ziet wel Boy van Vliet even naar de kant gaan met 4 fouten. Een 0-7 run brengt de gasten via 63-53 toch weer terug in de wedstrijd. Chandler begint dan voor KB Peja ook te scoren en met nog iets minder dan twee minuten op de klok staat het 70-58. Twee driepunters van Price geven Heroes Den Bosch iets meer lucht en een voorsprong van vijftien punten, 76-61. Een putback dunk van Davis en een driepunter van Price zet de stand na drie kwarten op 79-63.

Wederom pakt KB Peja het initiatief in het begin van het kwart en het komt via een 2-5 score op 81-68. Ondanks de iets grotere rotatie aan de kant van KB Peja sluipen daar ook de foutjes in het spel na drie intensieve kwarten. Aan de kant van Heroes Den Bosch blijven de driepunters vallen, de 14e van de avond komt op naam van Stumbris die, met nog zes minuten op de klok 90-73 laat noteren. Drie minuten later slecht Heroes Den Bosch via de jarige Thomas van der Mars de 100 punten grens, 100-84 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen schieten nog van buiten de driepuntslijn en de echt fysieke duels zijn in dit laatste gedeelte ver te zoeken. Het verschil loopt toch weer op naar de twintig punten, uiteindelijk stokt de teller deze avond bij een 109-91 stand.

Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was DJ Fenner met 30 punten, gevolgd door Austin Price met 26 punten. Roberts Stumbris flirtte met een triple-double maar kwam net tekort met 20 punten, 10 rebounds en 9 assists.