Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Jean-Marc Jaumin is de nieuwe head coach van New Heroes Den Bosch. De 49-jarige coach kende eerder in Nederland een prima periode bij Den Helder Kings. Jean-Marc werkte in het verleden verder bij Oostende, in Zwitserland was hij vervolgens sportief eindverantwoordelijk voor Lugano Tigers en Lions de Genève en tot afgelopen maart actief in België bij Okapi Aalstar. In België en Zwitserland wist hij de nationale bekers en één keer de supercup te veroveren. Jaumin volgt Ivica Skelin op, wiens contract niet wordt verlengd. "Ivica is een topcoach, met wie de samenwerking erg fijn is geweest. Hij heeft ook zonder twijfel prima werk gedaan in Den Bosch. Toch denken we dat de club uiteindelijk een nét wat andere match zocht. Wij danken Ivica voor zijn inzet en wensen hem alle succes toe bij de volgende stap in zijn carrière!", aldus clubeigenaar Bob van Oosterhout.

Technisch manager Roel van de Graaf is erg te spreken over de nieuwe hoofdcoach: "Jean-Marc voldoet voor ons aan vrijwel alle gedefinieerde criteria. Als speler speelde hij in binnen én buitenland op zeer hoog niveau bij winnende teams (o.a. Oostende, Real Madrid, Málaga, Apollon Patras), als coach heeft zijn loopbaan zich stap voor stap ontwikkeld. Van jeugdtrainer tot een sterke betrokkenheid bij de opleiding van Oostende en als hoofdcoach wist hij binnen en buiten de landsgrenzen prijzen te pakken met een herkenbare stijl. In de gesprekken zijn we onder de indruk geraakt van zijn bevlogenheid en zijn aandacht voor de ontwikkeling van spelers. Hij staat voor modern, uptempo basketball dat past bij deze tijd. Jean-Marc staat al jaren op de schaduwlijst in Den Bosch, we volgden hem intensief, dus deze keuze komt niet uit de lucht vallen."

Gevraagd naar zijn keuze voor Den Bosch licht Jaumin zijn enthousiasme toe: "In alles voel ik dat in de Maaspoort aan een stevig topsportklimaat gebouwd wordt. In mijn overleggen met Roel en ook Bob van Oosterhout ben ik getriggerd door het gezonde ambitieniveau. De intentie is dan ook om meerdere seizoenen te bouwen en ik ben vanaf deze week al in de Maaspoort te vinden. Samen gaan we proberen iets moois neer te zetten in Den Bosch en ik kijk er dan ook enorm naar uit om aan de slag te gaan!"

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted