Tickets / Seizoenkaarten Webshop

International tekent voor twee seizoenen bij landskampioen

Heroes heeft met Jito Kok zijn eerste slag geslagen op de transfermarkt. De 2.06 meter lange center heeft een contract voor twee seizoenen getekend in Den Bosch. Kok genoot zijn opleiding bij de Canarias Basketball Academy en aan de University of San Diego (NCAA). Zijn professionele carrière begon hij in Griekenland bij Lavrio. Hierna speelde hij achtereenvolgens voor Rapla (EST-1), Real Valladolid (SPA-2), Dutch Windmills (NED-1), Kangoeroes Basket Mechelen (BEL-1), Göttingen (DUI-1) en Spirou Charleroi (BNXT League). In Den Bosch is Kok geen onbekende. Voor hij naar Gran Canaria vertrok, was hij reeds actief in de jeugdopleiding van het toenmalige EiffelTowers.

Statistieken BNXT League ’21-‘22
Afgelopen seizoen was de 30-voudig Nederlands international goed voor 9.4 punten per wedstrijd, waarvan hij er 31 speelde in de BNXT League. Daarnaast pakte hij 5.4 rebounds, waarvan 3.8 verdedigend. Met 1.0 block per wedstrijd was Kok de op vijf na beste shot blocker van de hele league.

Ander profiel op de 5-positie
“Met Jito halen we een ander profiel voor de 5-positie in huis ten opzichte van Thomas van der Mars,” licht Technisch manager Roel van de Graaf toe. Hij vervolgt: “Dit geeft onze coaching staff de kans om nog meer te variëren in verdedigend en aanvallend opzicht. De tandem Thomas/Jito is er een zoals wij dat graag zien. Daarnaast neemt Jito een bak ervaring mee.” Head coach Erik Braal vult aan: “Jito is atletisch, brengt energie en past in de manier waarop we willen spelen. Hij is in staat zowel aanvallend als verdedigend zijn stempel te drukken en van grote waarde te zijn voor het team. Ik kijk ernaar uit met hem te werken.”

Successen boeken
Kok bracht vorige week een bezoek aan de Maaspoort en dat beviel hem uitstekend: “Ik kende de club natuurlijk best goed, maar ik was er al enige tijd niet meer geweest. Het heeft me echt verrast hoeveel stappen er zijn gezet sinds de laatste keer dat ik in Den Bosch was. Dan heb ik het uiteraard over de faciliteiten, maar ook de organisatie zelf heeft een behoorlijke professionaliseringsslag gemaakt. Het maakt me trots dat ik mijn steentje mag gaan bijdragen aan de verdere groei van Heroes Den Bosch en ik ga er samen met mijn nieuwe teamgenoten alles aan doen om, na het Bossche kampioenschap van afgelopen seizoen, meer successen te boeken voor deze mooie club.”

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted