Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Amerikaanse power-forward vervangt Scott Thomas tot het einde van het seizoen

Heroes Den Bosch heeft zich versterkt met oude bekende Jonathon Williams. De 30-jarige Amerikaan vervangt Scott Thomas, die na een terugval in zijn herstel dit seizoen niet meer in actie kan komen. In overleg met de technische en medische staff is met Scott afgesproken dat hij zich volledig en in alle rust aan zijn herstel gaat wijden om in augustus 100% fit aan de start van het nieuwe seizoen te staan. Williams, die in het seizoen 2018-2019 uitkwam voor het toenmalige New Heroes Basketball, tekent een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan de club verbindt.

In zijn vorige Bossche seizoen was Jonathon met gemiddeld 16,2 punten per game één van de leading scorers in de DBL. Voor hij in 2018 in Den Bosch belandde, speelde de 1.98m lange power-forward voor SC Itzehoe Eagles (DUI-3), VfL Kirchheim Knights en Hamburg Towers (beide DUI-2). Met New Heroes Basketball kwam Williams nog uit in de FIBA Europe Cup, het toernooi waarvan hij nu de achtste finale mag gaan spelen in de eigen Maaspoort.

Technisch manager Roel van de Graaf is verheugd over de terugkeer van Williams: “Jonathon heeft reeds bewezen een dominante speler te kunnen zijn. Hij weet wat ervoor nodig is om te winnen, heeft veel ervaring en brengt scorend vermogen. Laten we hopen dat hij dat weer gaat laten zien. Bij de keuze voor Jon heeft zwaar meegewogen dat hij de omgeving en de Dutch Basketball League kent.”

Ook Williams zelf kijkt uit naar zijn tweede dienstverband in de Maaspoort: “Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad in Den Bosch en wilde graag terug, maar vanwege privé omstandigheden heb ik een jaar in Amerika moeten blijven. Ik ben ontzettend blij dat ik me nu weer bij het team van coach Jaumin mag voegen. Heroes is een warme club met veel kennis en kunde in huis. Er wordt een manier van spelen nagestreefd die me ligt, zo heeft het verleden ook uitgewezen denk ik. Van wat ik heb begrepen was de start van het seizoen moeilijk en wisselvallig. Ik hoop dat ik kan bijdragen aan meer continuïteit op een hoog niveau.”

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted