Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Justin Kier nieuwe point-guard Heroes Den Bosch

Heroes Den Bosch heeft in Justin Kier zijn point-guard voor seizoen 2024-2025 gevonden. De 26-jarige Amerikaan komt over van Austin Spurs het NBA G League team van de San Antonio Spurs. Voor de Spurs kwam hij in 2023 ook uit in de NBA Summer League, hier speelde hij o.a. samen met #1 draft pick Victor Wembanyama. College basketball speelde de 1.92 meter lange Kier bij drie verschillende universiteiten en niet de minste, namelijk bij George Mason University, University of Georgia en University of Arizona. Met de Arizona Wildcats haalde hij in zijn laatste jaar de Sweet 16 van de NCAA March Madness. In Den Bosch tekent de point-guard een contract voor één seizoen.

Head coach Erik Braal is blij met de komst van Kier: “Het vinden van een spelverdeler die een goede balans heeft in het team goed laten functioneren en zelf ook een goede bijdrage leveren, was een hele zoektocht. Maar ik denk dat we met Justin zo’n speler hebben gevonden. Hij heeft een goed spelinzicht en neemt goede beslissingen, met en zonder de bal. Hij maakt de spelers om hem heen beter, kan creëren en kan als de situatie daarom vraagt ook een eigen actie maken. Daarnaast is hij een goede verdediger die ons daarin zeker gaat versterken.

Eerste avontuur in Europa
“Ik ga voor het eerst in mijn carrière ergens anders spelen dan in Amerika,” opent Kier. Hij vervolgt: “Ik denk dat het voor mij een geweldige kans is om mezelf te ontwikkelen en te testen, zowel op sportief als op persoonlijk vlak en ben heel eager om mezelf te bewijzen op de Europese velden. Ik heb gesproken met coach Braal en zijn kijk op basketball spreekt me aan. Ik kijk ernaar uit zijn verlengstuk in het veld te zijn.”

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted