Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Letse guard tekent contract voor vijf weken met optie voor einde seizoen

Heroes Den Bosch heeft zich per direct versterkt met Kaspars Vecvagars (29). De Let moet het probleem oplossen dat is ontstaan op de guard positie door het wegvallen van Boy van Vliet en Austin Price. Laatstgenoemde heeft al langere tijd last van zijn heup en onderrug, wat de medische staf van de club nu heeft doen besluiten de Amerikaan de tijd te geven volledig fit te worden en zich klaar te stomen voor de cross-border fase en play-offs. Vecvagars heeft een contract getekend voor vijf weken met de optie voor Heroes om zijn dienstverband in Den Bosch te verlengen tot het einde van het seizoen. De 1.93 meter lange guard is komende woensdag al speelgerechtigd in het FIBA Europe Cup duel met HAKRO Merlins Crailsheim.

Verleden in EuroLeague
Vecvagars komt over van Cáceres CB uit de Spaanse LEB Gold, de competitie waarin hij eerder uitkwam voor Bàsquet Girona, Força Lleida CE en Palencia. Verder heeft hij in zijn al rijke carrière onder andere gespeeld bij het Litouwse Zalgiris, waar hij 22 duels achter zijn naam heeft staan op het hoogste Europese niveau, de EuroLeague. Afgelopen 2,5 seizoen in de LEB Gold was Vecvagars goed voor 9.3 punten (36.8 FG% en 33.2 3P%) per wedstrijd.

Ervaring en snel inpasbaar
Technisch manager Roel van de Graaf licht de keuze voor Vecvagars toe: “Nadat we de conclusie trokken dat het écht beter was om Austin meer tijd te geven om fit te worden, hadden we 72 uur om een vervanger te vinden. Dat had te maken met de deadline om de speler speelgerechtigd te krijgen voor de game tegen Crailsheim in de FIBA Europe Cup. Zo kwamen we uit bij Vecvagars.” Head coach Erik Braal voegt daaraan toe: “Kaspars is een ervaren speler die ons direct kan helpen en hopelijk snel inpasbaar is. Hij weet wat we van hem verwachten en is zich bewust van de rol die hij krijgt door het wegvallen van Boy en Austin.”

Talentvol team
“Ik voel me direct onderdeel van de groep,” vertelt Vecvagars enthousiast na zijn eerste training in de Maaspoort. Hij vervolgt: “De ontvangst bij de club was warm en het niveau van de training zojuist was hoog. Ik ben blij dat ik me bij dit talentvolle team mag voegen en kijk ernaar uit de club in ieder geval de komende vijf weken te helpen, te beginnen woensdag in de belangrijke wedstrijd voor de FIBA Europe Cup!”

Foto: fiba.basketball

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted