Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Forward is de eerste aanwinst voor seizoen ’21-‘22

Heroes Den Bosch heeft haar eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. Keime Helfrich (23) komt over van Yoast United en tekent een contract dat hem voor drie jaar aan de club verbindt. De 1.98m lange forward genoot het grootste gedeelte van zijn opleiding bij Landstede Hammers in Zwolle en speelde vervolgens twee seizoenen in de promotiedivisie voor Dreamfields Dolphins. Hier was hij één van de smaakmakers in de competitie, wat voor Yoast United voldoende reden was om hem mee te nemen in hun debuutseizoen op het hoogste niveau. De rasschutter wist te overtuigen en kon keurige statistieken overleggen: gemiddeld 12 punten per game tegen een field goal percentage van 42.9 en three point percentage van 40.6. De geboren Gelderlander gaat deze zomer al in de Maaspoort aan de slag om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Technisch manager Roel van de Graaf is blij de eerste aanwinst voor de BNXT League binnen te hebben: “We volgden Keime al een tijdje, ook voor hij bij Yoast United in de eredivisie speelde. We hebben als Heroes Den Bosch de ambitie om de komende jaren de kern van Nederlandse spelers stap voor stap te versterken. Keime heeft zich bewezen als een goede schutter in de Dutch Basketball League en wij geloven erin dat hij zich kan ontwikkelen tot een van de beste Nederlandse spelers op zijn positie.”

Helfrich verheugt zich enorm op zijn eerste seizoen in Bossche dienst: “Heroes Den Bosch is natuurlijk een prachtige club. Het heeft een rijke historie, top faciliteiten en een duidelijke visie voor de toekomst. Met name dat laatste spreekt mij erg aan. Bovendien voelde ik tijdens de gesprekken met Roel van de Graaf al snel het vertrouwen van de club in mijn kwaliteiten en in het waarmaken van mijn potentie. Ik ben heel trots dat ik hier in Den Bosch mijn carrière mag voortzetten en kijk er ontzettend naar uit om in een volle Maaspoort te spelen.”

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted