Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Nooit te oud voor een potje basketball! Heroes Den Bosch organiseert op woensdag 18 maart de kick-off van OldStars walking basketball. Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en ’S-PORT.

Wat is OldStars walking basketball?
OldStars walking basketball is een variant van basketball, waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Basketball is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep van 55-plussers. De trainingen bestaan uit een warming-up gevolgd door verschillende beweegvormen, aangepast op de doelgroep. Op deze manier spelen de deelnemers basketball en werken ze tegelijkertijd aan een betere coördinatie en motoriek.

Fysiek en sociaal fit
Naast bewegen staat bij OldStars walking basketball ook het ontmoeten en sociaal contact centraal. De trainingen staan onder professionele begeleiding van Cor van Esch, oud-trainer van Heroes Den Bosch. Hij doet dit aan de hand van het Athletic Skills Model.

Praktische informatie kick-off
Datum: Woensdag 18 maart 2020.
Tijdstip: 11:30 -13:00uur. Aansluitend lunch.
Locatie: Maaspoort Sports & Events, Marathonloop 1, 5235 AA 's-Hertogenbosch.
Meenemen: Sportoutfit en zaalschoeisel.

Meedoen?
Zoek je meer informatie en/of wil je meedoen? Voor aanmelden en vragen kun je contact opnemen met Luka Roos via luka@heroesdenbosch.com of +31 (0)6 48 48 98 16. Deelname is in de opstartfase kosteloos.

Walking Basketball Flyer 1


OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.


Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted