Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

Basketball Academie Limburg deed in het begin van de wedstrijd goed mee, maar ging uiteindelijk toch met 80-55 ten onder in de Maaspoort tegen Heroes Den Bosch.

Na twee en een halve minuut is de score 2-2 en hebben beide ploegen nog niet de drive om flink te gaan scoren. Het is daarna Jito Kok die 4-2 laat aantekenen en beide ploegen staan daarna weer een tijdje droog. Halfweg het kwart pakt BAL via een driepunter van Brankovic de voorsprong met 4-5 en loopt even later uit naar een 4-9 voorsprong. Bal scoort via een dunk van Charles, maar driepunters van Emmanuel Akot en Boy van Vliet zetten de score op 10-11. Heroes Den Bosch komt dan op 15-11, maar BAL blijft in de buurt door een score van Brankovic, 15-13. Austin Price zet met een rake vrije worp de kwartstand op 16-13.

Meer dan twee minuten gespeeld in het tweede kwart en er valt alleen maar een score te noteren door Charles van BAL die de stand op 16-15 zet. Heroes Den Bosch blijft moeite houden het verschil te maken en BAL is zo bij de les dat ze elke score van de thuisploeg pareren met ook een score. Stand na 5 minuten in het tweede kwart is 22-17 dat Kok op 7 punten ziet staan. Met nog twee minuten te spelen is de stand 26-17 en heeft BAL meer rebounds (19) dan punten (17) tot nu toe in de wedstrijd. Heroes Den Bosch komt dan toch los van de tegenstander en de driepunter van Akot geeft de thuisploeg twaalf punten voorsprong, 29-17. Strojl en Brankovic vijzelen de score voor BAL dan toch nog wat op zodat beide ploegen met 29-22 de kleedkamers opzoeken.

DJ Fenner en Roberts Stumbris tekenen voor de eerste scores van het derde kwart en zo loopt de voorsprong op naar elf punten, 33-22. Na meer dan drie minuten spel de eerste score voor BAL maar van Vliet trekt dat meteen recht met zijn lay-up, 35-25. Back to back driepunters van Price zetten de thuisploeg op 41-27 met nog vijf minuten te spelen dit kwart. BAL komt sterk terug tot 43-34 waarna Stumbris een technische fout krijgt wegens klagen tegen de scheidsrechters. Zo is het verschil nog acht punten als Brankovic de vrije worp benut. Even later zet hij met zijn driepunter het 17e punt op het bord wat 46-38 betekent. Ook Price heeft dan zijn schot gevonden en met zijn vierde driepunter zet hij Heroes Den Bosch op 49-38. De score in dit derde kwart (31-20) komt dan bijna overeen met de totale score van de eerste twee kwarten wat betekent dat de stand op 60-42 komt na drie kwarten.

Heroes Den Bosch gaat door waar het gebleven was en zet het verschil al snel in het begin van het laatste kwart op 23 punten, 70-47. Voor zover de wedstrijd al niet gespeeld was is dat twee minuten later zeker. Scores van van Vliet zet de stand op 75-47 met nog iets meer dan vier minuten op de klok. Heel even is het verschil dan 30 punten (78-48) maar Brankovic zorgt er bij BAL eigenhandig voor dat dat niet lang duurt. Veel haalt het niet meer uit voor de ploeg van Varagic die met zijn ploeg deze avond een 80-55 nederlaag moet incasseren.

Boy van Vliet scoorde deze avond 18 punten en had 5 assists. Emmanuel Akot noteerde een double-double met 14 punten en 10 rebounds. Austin Price kwam met zijn 4 driepunters in het derde kwart tot 12 punten. Bij BAL was het Brankovic die met 25 punten de toon zette voor de Weertenaren.