Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Amerikaanse guard tekent contract voor één seizoen in Den Bosch

Kobe Webster (23) is de vijfde nieuwe aanwinst van Heroes Den Bosch voor seizoen 2022-2023. De Amerikaan komt over van de University of Nebraska (NCAA, Big Ten Conference), waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen uitkwam. Hiervoor, tussen 2017 en 2020, speelde de 1.83 meter lange guard voor Western Illinois University (NCAA). Dit is tevens de school waar ook oud Den Bosch-speler Mike Miklusak vandaan komt. Van hem ving de club goede geluiden op over de nieuwe guard. In Den Bosch tekent Webster, die de gehele zomer in Amerika trainde met Austin Price, een contract voor één seizoen.

College stats
In vijf seizoenen college basketball speelde Webster 142 wedstrijden, waarvan 91 als starter. Hierin liet hij zien een uitstekende passer te zijn; met gemiddeld 2.54 assists liet hij zijn medespelers veelvuldig scoren. Daarnaast kwamen ook zijn kwaliteiten als schutter naar voren met een gemiddelde van 12.82 punten per wedstrijd. Verder liet hij gemiddeld 3.01 rebounds noteren.

Al lange tijd op radar
Head coach Erik Braal kijkt uit naar de samenwerking met Webster: “Kobe is een talentvolle speler met grote ambities. Hij is een goede passer, kan scoren en legt veel creativiteit in zijn spel. Hij was exact het profiel waar we naar op zoek waren naast Emmett Naar op de 1-positie.” Technisch manager Roel van de Graaf vult aan en concludeert: “Met name bij Western Illinois heeft hij veel ervaring opgedaan als point-guard, maar ook bij Nebraska kwam hij regelmatig op deze positie in actie naast zijn rol als ball handler. Hij is de scorende guard die we graag wilden toevoegen aan het team en die al lange tijd op onze radar stond.”

Klaar voor het échte werk
“Nu gaat het écht beginnen,” opent Webster over de start van zijn professionele carrière. Hij vervolgt: “In mijn vijf jaren op college heb ik er alles aan gedaan mijn basketball skills optimaal te ontwikkelen en mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op mijn professionele basketballcarrière. Nu het zover is, kan ik dan ook vol vertrouwen zeggen dat ik er klaar voor ben.” Over zijn keuze voor Heroes Den Bosch zegt hij het volgende: “De afgelopen weken heb ik met Austin (Price, red.) veel over Heroes gesproken. Hij was zeer positief over de faciliteiten, de mensen bij de club, de fans en bovenal de wijze waarop coach Braal een hecht team smeedt en tegelijkertijd ieder individu in zijn kracht laat spelen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Heroes Den Bosch de juiste keuze voor de start van mijn basketballloopbaan is.”

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted