New Heroes heeft dinsdagavond niet de gewenste voorsprong in deze halve finale kunnen pakken. In en tegen Zwolle ging de ploeg met 76-68 onderuit. Sherron Dorsey Walker deed met zijn 26 punten de ploeg van Skelin het meeste pijn. Bij New Heroes was Williams topscorer met 20 punten, gevolgd door Sherrill met 14.

Voortvarend begin
New Heroes begon via Jessey Voorn voortvarend. Binnen no time was de score 0-5 en even later zette Taylor de 0-7 op het bord. Landstede kwam daarna sterk terug en ging via 6-7 naar een 10-10 stand. Verdedigend deed Bouwknecht prima werk met een blok op de fast-break van Kajami-Keane, maar even later kwam Landstede dan toch via Dahlman op voorsprong, 12-10. Die voorsprong kon Landstede tot het eind behouden en zo ging het eerste kwart voorbij met een 17-14 stand.

Nek-aan-nek
Landstede opende het 2e kwart met een driepunter en voor New Heroes deed Williams dat ook meteen. Landstede liep daarna uit naar een 25-19 voorsprong, New Heroes herpakte zich prima met een 0-10 run en kon zodoende iets over de helft van het kwart een 25-29 voorsprong noteren. Een verre driepunter van Kajami-Keane betekende 28-29 en de aansluiting was weer een feit. Het kon deze wedstrijd nog alle kanten op, getuige de 34-34 ruststand.

Fysiek spel
Ook in het 3e kwart ontliepen beide ploegen elkaar bijna niks. Tot 39-39 ging het gelijk op. Wat toen volgde was een paar minuten zeer fysiek spel van beide kanten, met vrije worpen van Wessels, Williams en Sherrill. Met nog 5 minuten te spelen in dit kwart was de stand 39-45 en was er weer een klein gaatje geslagen. Landstede brak niet en kwam via een 11-0 run weer sterk terug tot 50-45. Beide ploegen bleven er in geloven en bij de stand 52-51 was het Dorsey-Walker die met een buzzer beater het kwart afsloot, 55-51.

Landstede loopt weg
Langzaam maar zeker liep Landstede in het laatste kwart weg bij New Heroes. Via 58-53 werd het 63-58 en even later 70-62. Wessels zat toen al aan de kant met zijn 5e fout. Drie vrije worpen van Williams brachten New Heroes naar 70-65, maar het restant van dit kwart was weer voor Landstede Zwolle dat uiteindelijk met 76-68 de wedstrijd naar zich toe trok.

Morgen is het do-or-die ! Kaarten voor deze cruciale wedstrijd zijn hier te koop. Aanvang in de Maaspoort is 20.00 uur.