Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Oranje international Menno Dijkstra versterkt Heroes Den Bosch
2.13m lange center tekent 2-jarig contract in de Maaspoort

Menno Dijkstra (11-1-1997) is de derde nieuwe aanwinst van Heroes Den Bosch voor het seizoen 2024-2025. De in Standdaarbuiten geboren “big man” genoot zijn opleiding bij de Canarias Basketball Academy (hier speelde hij onder andere samen met zijn nieuwe teamgenoten Boy van Vliet en Luuk van Bree) en aan de University of California Riverside (NCAA). Zijn professionele carrière begon hij in Spanje bij Basquet Girona (SPA-3). Hierna speelde hij achtereenvolgens voor Hestia Menorca (SPA-3), Juaristi ISB (SPA-2), Amics Castello (SPA-2) en Pärnu Sadam (EST-LAT 1). Menno tekent een contract dat hem voor twee seizoenen aan de club verbindt en breidt daarmee de Nederlandse kern binnen de selectie van head coach Erik Braal uit naar vier.

Orange Lions
Deze zomer is Menno opgeroepen voor de Orange Lions en daarmee speelde hij onlangs oefenwedstrijden tegen België en Servië (waar hij de directe tegenstander was van 3x NBA MVP Nikola Jokic). Hoe Menno dit ervaren heeft, hoor je maandag in aflevering 2 van Heroes Talk. De komende maand speelt de nationale ploeg nog oefenwedstrijden tegen Turkije en wereldkampioen Duitsland, en dus sluit Menno in augustus aan met een bak aan ervaring rijker.

Andere invulling van de 5-positie
Head coach Erik Braal kijkt uit naar de samenwerking met Dijkstra: “In onze zoektocht naar een nieuwe invulling op de center-positie kwamen we al snel uit bij Menno. Buiten dat hij een lokale jongen is die in zijn jeugd al te vinden was op de tribunes van de Maaspoort, voegt hij ook een nieuwe dimensie toe aan ons spel. Hij is namelijk een 5 met een driepuntschot, waardoor hij ook inzetbaar is op de 4-positie. Daarnaast is het een sterke en stevige jongen die heel gedisciplineerd speelt, veel rebounds pakt en de bal op een presenteerblaadje kan afleveren bij zijn teamgenoten

Nummer 1 club van Nederland
Ook Menno is enthousiast: “Na een aantal jaar in het buitenland wilde ik graag terugkeren naar Nederland. Als Brabantse jongen kwam ik op jonge leeftijd al kijken naar het toenmalige EiffelTowers en dus is Heroes voor mij de nummer 1 club in Nederland. Toen er ook bleek dat er daadwerkelijk interesse voor mij was vanuit Heroes en de gesprekken met coach Erik Braal ook erg positief waren, had ik niet lang nodig om mijn krabbel te zetten. Ik kijk er enorm naar uit om impact te hebben met mijn type spel en om weer op het veld te staan met mijn jeugd- en basketballvrienden Boy en Luuk!”

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted