Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Sloveense shooting-guard tekent 2-jarig contract

Heroes Den Bosch heeft zich voor twee seizoenen verzekerd van de diensten van Miha Lapornik. De 1.94m lange Sloveen komt over van BC Pieno Žvaigždės (Litouwen) en voegt zich na de zomerbreak bij de selectie van hoofdcoach Jean-Marc Jaumin. Eerder speelde de 26-jarige shooting-guard onder meer voor Olimpija Ljubljana (ABA league, Slovenië) en Bilbao Basket (Liga ACB, Spanje). Daarnaast acteerde hij op topniveau in de Europe Cup, EuroCup en Champions League en maakte hij in 2016 zijn debuut voor het Sloveense nationale team.

Technisch manager Roel van de Graaf is zeer content met het tekenen van Lapornik: “Miha is een shooting-guard met een hoog basketball IQ, die ook uit de voeten kan op de point-guard positie. Met hem halen we een speler binnen die zich, ondanks het feit dat hij pas 26 jaar is, heeft bewezen in competities die behoren tot de sterkste van Europa. We zijn dan ook blij dat we Miha, in navolging van Jalen (Nesbitt red.) en Morgan (Stilma red.), voor meerdere seizoenen aan ons hebben kunnen binden. Het vooruitzicht van een BeNeLeague speelde hierin vanzelfsprekend een belangrijke rol.”

Ook Miha zelf kijkt enorm uit naar zijn periode in Den Bosch: “Het is echt aftellen tot het moment dat ik me bij het team kan voegen en mijn eerste trainingen kan afwerken. Ik heb ontzettend veel zin om mijn nieuwe teamgenoten, de club en de stad Den Bosch te leren kennen. De verhalen die ik heb gehoord zijn uitermate positief, dus mijn verwachtingen zijn hoog. Let’s go, Heroes!”

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted