Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Geboren Vlissingenaar tevens head coach U22-team Heroes Basketball Academy

Heroes Den Bosch heeft na het vertrek van Jeroen van Vugt de ontstane vacature voor de functie van assistent coach slagvaardig ingevuld. Mike de Kraker (29) tekent een contract voor één seizoen met de optie voor nog een seizoen. Behalve assistent coach bij Heroes’ topteam zal de ambitieuze basketballfanaat ook head coach worden van het U22-team van de Bossche Academy.

Op jonge leeftijd begonnen
De Kraker heeft bij het voormalige Omniworld (Almere) in de U18 jeugd eredivisie gespeeld en was daarna als speler actief bij BC Vlissingen. Toen hij zelf nog stuiterde, deed hij al ervaring op wat betreft coaching en het geven van clinics, waardoor hij nu op relatief jonge leeftijd al een behoorlijk cv heeft opgebouwd. In 2019 startte hij zijn BT4 opleiding en trok hij naar Antwerpen, waar hij ging coachen bij Elite Academy, een moderne jeugdopleiding met sinds kort ook een senioren team. De Kraker begon als assistent coach, maar kreeg later de leiding over het U16-, U21- én senioren team. Verder is hij sinds juni assistent van Erik Braal, de nieuwe head coach van Heroes Den Bosch, bij de nationale MU16-selectie.

Goed met talent
“Mike was onze eerste keuze. We zijn dan ook blij dat hij direct enthousiast was over het totaalplaatje dat wij voor hem schetsten bij Heroes Den Bosch en de Academy,” vertelt Technisch manager Roel van de Graaf. Hij vervolgt: “Erik kende Mike al vanuit de bond en stak de loftrompet over hem. Dat onze nieuwe head coach en assistent coach al weten wat ze van elkaar kunnen verwachten is natuurlijk een groot voordeel. Ze vullen elkaar uitstekend aan. Daarnaast geloof ik dat Mike het niveau van onze Academy verder omhoog kan krikken. Hij heeft bewezen goed met talent te kunnen werken.”

Ambitieus en leergierig
Drago Pašalić, kersvers hoofd technische zaken van Heroes Basketball Academy Den Bosch, heeft grootse plannen met De Kraker: “Ik heb nu een aantal keren gesproken met Mike en ben enorm onder de indruk van zijn kennis en kunde. Hij is bijzonder ambitieus en erg leergierig. Zo organiseerde hij op eigen initiatief afgelopen tijd diverse online coachsessies met enkele grote namen binnen de sport. Mike is voor mij de juiste persoon om het beleidsplan van de Academy verder te verbeteren en aan te scherpen. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Better. Every. Day.
“Nu kunnen mijn opa en oma mooi naar basketball komen kijken in plaats van voetbal,” begint De Kraker, die uit een echte voetbalfamilie komt. Hij vertelt verder: “De stap naar een topclub als Heroes Den Bosch is voor een jonge coach als ik heel bijzonder. Ik stel mezelf altijd het doel om iedere dag 1% beter te worden. Met de kans die ik hier in Den Bosch krijg als rechterhand van Erik Braal bij het topteam en als hoofdcoach van de U22-selectie, gaat dat absoluut lukken. Ik heb er ontzettend veel zin in!”

Tags:

Team Heroes Basketball Academy

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted