Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Forward tekent contract voor één seizoen in de Maaspoort

Heroes Den Bosch heeft zijn eerste nieuwe buitenlandse versterking voor seizoen 2022-2023 binnen. Noors international Chris-Ebou Ndow maakt de overstap van het Spaanse CB Coruña, waarmee hij afgelopen seizoen uitkwam in de LEB Oro. Bij het Noorse team vervult Chris tevens de rol als co-captain. In Den Bosch tekent de 1.98m lange forward een contract voor één seizoen.

Carrière

Ndow genoot zijn opleiding bij Frøya Basket (Noorwegen), Oettinger Rockets Gotha (Duitsland) en aan de Northwest Missouri State University. Na vier seizoenen college basketball tekende hij in 2018 bij Kongberg Miners (NOR-1). Via Denain Voltaire Basket (FRA-2) en Boulazac Basket Dordogne (FRA-2) kwam hij terecht bij CB Coruña. Ndow was afgelopen seizoen over 17 wedstrijden goed voor gemiddeld 9.29 punten (45 FG%) en 4.47 rebounds per wedstrijd.

Perfect fit

“Met Chris-Ebou hebben we een speler gehaald die goed past bij onze cultuur.” licht head coach Erik Braal toe. Hij vervolgt: “Hij is allround, kan goed verdedigen en is een teamspeler die met lekker veel energie speelt.”

Volgende stap in carrière

Met een grote glimlach op zijn gezicht vertelt Chris-Ebou Ndow: “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging bij Heroes Den Bosch. Het is weer een volgende stap die ik zet in mijn carrière en dat maakt me trots. Met de BNXT League en de Basketball Champions League of FIBA Europe Cup zijn topwedstrijden bovendien gegarandeerd, waardoor ik mij ook weer verder kan ontwikkelen. Daarnaast waren de plannen van de coach duidelijk en aansprekend, dus ik heb niet lang over deze stap na hoeven denken.”Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted