Mede door een sterke eerste helft van Donar Groningen (40-25) is het Heroes Den Bosch niet gelukt de overwinning te behalen in het Hoge Noorden. De ploeg van Jean-Marc Jaumin kwam na rust nog wel goed terug (71-69), maar moest uiteindelijk toch met 79-69 het onderspit delven.

Slap begin

Heroes Den Bosch begon slapjes aan de wedstrijd. Na 3 minuten was de stand 8-2 en was de ploeg van Jaumin aangewezen op achtervolgen. Een drietje van Siyani Chambers betekende 8-5, maar door sterk spel van Andrew Smith stond Donar daarna snel weer op een voorsprong van 8 punten, 13-5. Heroes Den Bosch kwam er aanvallend niet doorheen, wat resulteerde in een shot clock violation en even later de 5e teamfout. Oud-Bosschenaar Vernon Taylor mocht aanleggen voor zijn vrije worpen maar liet 1 buitenkansje onbenut. Even later gooide hij er wel een bommetje in waarna Carrington Love het kwart afsloot met 21-12.

Donar loopt verder uit

Het tweede kwart was met 19-13 ook voor Donar Groningen. Heroes Den Bosch kwam even terug tot op 6 punten, 24-18, maar 3 rake vrije worpen van Matt Williams gaven Donar weer een gaatje van 9 punten. Donar liep verder weg naar 33-21 en Jaumin greep in met een time-out. Smith wist de eerste helft van geen ophouden en de voorsprong van Donar groeide naar 15 punten. Henk Norel blokte even later diezelfde Smith en scoorde aan de andere kant direct met een hookshotje, 36-23. Mccarthy en Smith leken het kwart te beƫindigen, maar het was Chambers die toch nog mocht aanleggen voor 3 vrije worpen. Hij benutte er twee en beide ploegen konden met een 40-25 ruststand de kleedkamer opzoeken.

Heroes start sterk na rust

Na de thee kwam Heroes Den Bosch beter uit de startblokken. Een 0-9 run betekende 40-34 en even later kwam Heroes Den Bosch, door een driepunter van Elijah Wilson, zelfs op 45-41. Daar hield de dadendrang voor dit kwart helaas op. Donar liep via Hammink, Koenis en Leon Williams toch weer uit naar een voorsprong van 10 punten, 56-46.

Comeback niet voldoende

Het slotoffensief werd ingezet door Heroes Den Bosch in het laatste kwart. Puntje voor puntje kwam de ploeg dichterbij en bij Donar vloeiden de krachten weg. Henry Caruso ging voorop in de strijd en bij de stand van 66-59 was het Braal die met een time-out probeerde zijn team weer aan het basketballen te krijgen. Het bleef moeizaam gaan aan de kant van Donar, maar Heroes Den Bosch kon niet echt doordrukken. Chambers mistte 2 belangrijke vrije worpen bij de stand van 69-64 en Jaumin riep zijn manschappen weer naar de kant. Even later wond Jaumin zich zo op, bij een fout tegen Taylor, dat hij tegen een technische fout opliep. Matt Williams benutte dat buitenkansje, Taylor gooide ook 1 van zijn 2 vrije worpen raak en het verschil was weer 6 punten, 71-64. Back to back scores van Wilson betekende 71-69 en Heroes Den Bosch was weer terug in de wedstrijd. Helaas was dat van korte duur. Chambers probeerde met een driepunter de voorsprong te pakken, maar die bal ketste weg op de ring. In de rebound daarna mislukte ook zijn drive naar de basket en kon Donar in de fastbreak makkelijk scoren. Love tekende voor 73-69 en met nog minder dan een minuut te spelen zou het krap worden. Even later was het diezelfde Love die met een driepunter de wedstrijd dan toch in het slot gooide, 77-69. Uiteindelijk was het Williams die de eindstand bepaalde op 79-69.

Donderdag 27 februari speelt Heroes Den Bosch in eigen Maaspoort tegen Den Helder Suns. Tickets zijn hier verkrijgbaar.