Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Keuze voor continuïteit: eigen naam, identiteit en clubkleuren

Vanaf vandaag draagt de recordkampioen in het Nederlandse basketball de naam Heroes Den Bosch. De vaste kleuren – rood en blauw – verwijzen naar de meest succesvolle periodes in het Bossche basketball: Nashua Den Bosch (blauw) en EiffelTowers (rood). De naam Heroes eert niet alleen het roemruchte verleden en de vele basketballhelden die de club heeft voortgebracht, het kenmerkt ook de ambitie om in de toekomst nog veel meer iconen in de Maaspoort tot wasdom te laten komen. Verder ligt er in de naam een directe link naar de meest beroemde Bosschenaar aller tijden: Jheronimus Bosch. Tenslotte is de naam van de stad weer integraal onderdeel van de clubnaam.

Deze stap betekent dat Heroes Den Bosch voortaan onafhankelijk van een hoofdsponsor onder eigen naam en kleuren gaat opereren. Hierdoor kan er nóg harder gewerkt worden aan de continuïteit van het 'merk' Basketball Den Bosch. Clubeigenaar Bob van Oosterhout ligt de keuze als volgt toe: "Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat een belangrijke stap in de wederopbouw van de club het creëren van een herkenbare naam en uitstraling is. De afgelopen drie seizoenen hebben we hard gewerkt om een financiële basis te leggen om deze stap te kunnen zetten. De club wordt gesteund door steeds meer en mooie bedrijven, die een volledige metamorfose, in onze ogen minder wenselijk, onnodig maken. De stap van New Heroes naar Heroes is gelukkig maar een kleine en het stemt mij dan ook enorm trots dat we deze nieuwe naam vandaag aan fans, sponsors en pers kunnen presenteren."

Overigens betekent het niet dat er geen hoofdsponsors meer ten tonele gaan verschijnen. In combinatie met Heroes én onze kleuren blijft de club een ontzettend interessant platform voor sponsors die via naamkoppeling hun bekendheid/imago een boost willen geven. Sterker nog, binnen afzienbare tijd zal bekendgemaakt worden dat ook het sponsorhuis van Heroes Den Bosch sterk gerenoveerd is. Hierover later meer. Get Hooked is verantwoordelijk voor de totale rebranding, terwijl ook Macron (kleding), Thijs Media (video), ProLease/Story (auto's) en natuurlijk de eigen Maaspoort een belangrijke rol spelen in het uitdragen van het nieuwe merk.

Tags:

Business

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted