Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Heroes Den Bosch start voortvarend. Drietjes van Miha Lapornik en JaCori Payne zorgen al snel voor een 6-0 voorsprong. Donar leunt in het eerste kwart heel erg op de kwaliteiten van Jarred Ogungbemi-Jackson, maar hij kan niet voorkomen dat Heroes Den Bosch uitloopt naar een 11-3 voorsprong. Bij de Bosschenaren is Payne dit kwart niet te stoppen. Bij de stand van 15-7 tilt hij eigenhandig de stand naar 22-7 en geeft Heroes Den Bosch zodoende een comfortabele voorspong van 15 punten. Donar komt wel wat beter in de wedstrijd. Henry Caruso en Leon Williams brengen het verschil terug naar 9 punten (22-13). Lapornik kan dan uiteindelijk toch nog een driepunter maken, 27-13, maar het eind van dit kwart is toch wel voor Donar. Ze pakken met een 2-8 run weer het momentum en zo sluiten we het kwart af met een 29-21 stand.

Payne begint het tweede kwart met zijn 18e punt voor Heroes Den Bosch, 31-21, waarna Lacy nog maar eens een keer naar de vrije worp lijn gaat. Hij komt deze wedstrijd 8 keer naar de vrije worp lijn en zal er, tegen een rendement van 75%, 12 punten in gooien. Voor Heroes Den Bosch was Payne nog altijd op dreef. Mede door zijn inbreng kon Heroes de rust ingaan met een 53-40 voorsprong.

Na de rust had Donar de zaakjes veel beter op orde. Will Moreton schoot met scherp en Davonte Lacy mocht weer meerdere keren aanleggen voor een vrije worp. Bij Heroes Den Bosch lag Payne aan de ketting bij Donar, maar ook Henry Caruso liet sterk spel zien door Miha Lapornik geen kans te geven om aan te leggen vanaf de driepuntslijn. Daarmee was ook meteen de angel uit het spel van Heroes Den Bosch en kon Donar, met Koenis voorop in de strijd in dit kwart, met 15-31 het kwart naar zich toetrekken.

Met 3 punten voorsprong (68-71) ging Donar vol op jacht naar de overwinning. Na een sterk 3e kwart van Will Moreton begon hij het 4e kwart met 2 rake vrije worpen en zette zodoende Donar op een voorsprong van 5 punten. Wessels kon wat terug doen, maar toen Leon Williams met een open drive naar de basket kon lopen was de maat even vol voor coach Jaumin. Hij pakte een broodnodige time-out, maar ook hierna was Heroes Den Bosch niet in staat het gaatje te verkleinen. Bij 72-77 was het Van der Mars die zijn eerste punten inside kon scoren, 74-77. Omdat Heroes Den Bosch al vroeg in foutenlast zat, mocht Moreton weer naar de vrije worp lijn. Even later mocht ook Ogungbemi-Jackson dat en stond er 76-81 score op het bord. Een and-one van Brandwijk en de 5e fout van Van der Mars betekende 78-84. Heroes Den Bosch kwam via Lapornik nog terug tot 82-86. Goede defense zorgde ervoor dat Donar niet tot scoren kwam, maar in de volgende Bossche aanval liep Mayfield buiten de lijnen en strandde de poging om dichterbij te komen. Davonte Lacy lokte slim 2 vrije worpen uit, verzilverde er eentje en Heroes Den Bosch pakte weer een time-out. Het was daarna Payne die met een driepunter 85-87 liet aantekenen. Even later kon ook Mayfield de kant opzoeken met 5 fouten en was het Lacy die het verschil verder kon uitbreiden. De spanning was toch aanwezig. Waar hij de hele wedstrijd feilloos zijn vrije worden raak schoot, mistte hij ze nu allebei. De daaropvolgende driepuntspoging van Lapornik strandde ook in schoonheid, waarna Caruso nog 2x naar de vrije worp lijn mocht voor Donar, 85-89. Met nog luttele seconden op de klok gooide Payne er nog een driepunter in, maar het was te laat om toch nog de overwinning in Den Bosch te houden, 88-89.

Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was JaCori Payne met 28, gevolgd door Miha Lapornik met 17. Aan de kant van Donar waren Davonte Lacy met 17 punten en Jarred Ogungbemi-Jackson met 16 punten de topschutters van deze middag.

Donderdag staat alweer de volgende home game voor Heroes Den Bosch op het programma. In eigen Maaspoort ontvangt het team van head-coach Jean-Marc Jaumin Zeeuw & Zeeuw Feyenoord uit Rotterdam. De tip-off is om 20:00u.

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted