Heroes Den Bosch sluit de korte oefencampagne af met een 77-75 overwinning op een sterk spelend Yoast United. Laatstgenoemde maakte de gehele wedstrijd aanspraak op de overwinning, maar een score van JaCori Payne in de laatste seconden van de wedstrijd was uiteindelijk genoeg voor de overwinning. Saillant detail, de bijbehorende bonus vrije worp werd expres gemist door Payne, zodat Yoast United geen kans meer kreeg op een time-out en laatste aanval. Bij Heroes Den Bosch speelde Dominic Gilbert wel mee. De andere aanwinst, Alan Herndon, kwam nog niet binnen de lijnen. Stefan Wessels was topscorer voor Heroes Den Bosch met 19 punten, gevolgd door Payne met 18. Bij Yoast United was Kaleb Warner met 20 punten het productiefst.

De eerste score in de wedstrijd is voor Heroes Den Bosch, maar het eerste kwart is overduidelijk voor Yoast United. Heroes Den Bosch speelt slordig, waar Yoast United gretig gebruik van maakt. Miha Lapornik zet Heroes Den Bosch nog wel op een 4-3 voorsprong, maar dat is van korte duur. De sterk spelende Austin Luke en Andres Ibarquen brengen Yoast United aan de leiding, 4-7. Lapornik, goed voor bijna de helft van de productie van Heroes Den Bosch in dit kwart, trekt de stand gelijk waarna Stefan Wessels de thuisclub weer op voorsprong schiet. Yoast blijft de scherpere ploeg en na een driepunter van Kaleb Warner leidt de ploeg met 13-18. Wessels en Payne kunnen nog wat terug doen voor de ploeg van Jaumin, maar het is toch Yoast United dat met een 17-22 voorsprong het kwart afsluit.

Het verschil in het tweede kwart tussen beide ploegen wordt iets kleiner, maar toch blijft Yoast United de bovenliggende partij. Warner is hot en ook Austin Luke laat zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. Na een fout van Lapornik op een driepuntspoging van Warner leidt Yoast United met 19-26. Lapornik knalt er nog maar eens een drietje in, maar dat doet Warner daarna ook moeiteloos voor Yoast United. Wessels en Luke wisselen scores af en na de score van Van der Mars voor 28-32 neemt Matthew Otten de broodnodige time-out voor Yoast United. Een drietje van wederom Lapornik brengt Heroes op 1 punt en even later kan Boy van Vliet via twee vrije worpen Heroes Den Bosch op voorsprong zetten. Via Van der Mars en de eerste score van Dominic Gilbert in de Maaspoort wordt het 37-34, maar het is toch Yoast United dat met een voorsprong van 37-39 van het veld kan stappen voor de thee.

In het derde kwart liet Yoast United zien dat het niet in de DBL komt om alleen maar mee te doen. Onder leiding van Helfrich, Speelman en Warner liep de ploeg uit Gelderland zelfs uit naar een voorsprong van 12 punten, 44-56. Tussendoor scoorde Andres Ibarquen ook nog met een mooie alley-oop waarmee de ploeg ook liet zien dat het attractief ook niet onder doet voor de andere ploegen. Heroes Den Bosch knokte zich goed terug in de wedstrijd en door scores van o.a. Wessels, Van der Mars en Sam Vianen kwam men terug tot 55-59. Yoast United pakte een time-out en in de resterende 40 seconden waren het Demario Mayfield en Payne die de stand gelijk trokken, 59-59.

Beide ploegen gaven in het laatste kwart niet veel toe. Het verschil bleef aan beide zijden beperkt en het was stuivertje wisselen wat betreft de voorsprong. Gilbert kwam wat beter in zijn ritme en na een paar minuten stond er weer een gelijke stand op het bord, 66-66. Het kon nog alle kanten op en bij de stand van 71-72 nam Jaumin nog een time-out. Via Gilbert kwam de stand op 73-72. Twee vrije worpen van Lapornik betekende 75-72, maar het was Helfrich die met een loepzuivere driepunter de stand weer gelijk trok. Het was daarna Matthew van Tongeren die met een driepuntspoging de winst veilig probeerde te stellen. Dat lukte niet en in de daaropvolgende tegenaanval was het Payne, die met zijn bewust gemiste bonus vrije worp, de winst voor Heroes Den Bosch veilig stelde.

Volgende week begint de DBL voor Heroes Den Bosch met een uitwedstrijd in Den Helder tegen de Suns. Tip-off: 19:30uur.