Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Talentvolle forward kiest voor studie Geneeskunde

Tot haar spijt ziet Heroes Den Bosch Norbert Thelissen een stapje terugdoen binnen de club. De 20-jarige forward wilde al langere tijd graag de studie Geneeskunde gaan volgen en is nu eindelijk ingeloot. Zowel de club als Norbert zelf hebben nadrukkelijk gezocht naar een oplossing om zijn studie te combineren met het spelen van topbasketball. Omdat dit niet mogelijk bleek te zijn, doet Norbert noodgedwongen een stapje terug.

Technisch manager Roel van de Graaf legt uit: “Norbert zal komend seizoen meetrainen met het U-22 team onder leiding van coach Jeroen van Vugt. Daarnaast hebben we contact gelegd met de University of Utah, waar topbasketball en zijn studie voor Norbert wel te combineren is. Hierdoor kan hij na het komende seizoen instromen in het programma van coach Larry Krystkowiak. De club begrijpt Norberts keuze, maar vindt het uiteraard wel enorm jammer om de forward uit eigen opleiding te moeten laten gaan.”

Norbert Thelissen heeft lang gepiekerd over de keuze: “Het is me zwaar gevallen! De keuze moeten maken om een stapje terug te doen, waardoor ik geen onderdeel meer uitmaak van het eerste team. Geloof me, daar heb ik lange tijd niet goed van geslapen. Ik ben Heroes Den Bosch dan ook enorm dankbaar dat ze me steunen in mijn beslissing. Het is bovendien de club geweest die voor mij de contacten heeft gelegd met Utah University, waardoor ik na het komende seizoen naar de USA kan. Dat toont ook aan in welke mate met mij is meegedacht in het maken van deze bijzonder moeilijke beslissing. Ik wil alles en iedereen rondom de club ontzettend bedanken voor de steun die ik altijd gevoeld heb.”

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted