Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Drievoudig Defensive Player of the Year tekent 2-jarig contract in de Maaspoort

Heroes Den Bosch heeft haar roster voor seizoen ’21-’22 compleet. Mohamed Kherrazi tekent een contract dat hem voor twee seizoenen aan de club verbindt en breidt daarmee de Nederlandse kern binnen de selectie van head coach Erik Braal uit naar acht. Kherrazi is een grote naam binnen het Nederlandse basketball. De power-forward begon zijn carrière bij ABC Amsterdam en kwam vervolgens acht seizoenen uit voor ZZ Leiden en één seizoen voor Landstede Hammers Zwolle. Hij werd éénmaal landskampioen, won twee keer de nationale beker en veroverde één keer de supercup. Individueel viel hij ook met hoge regelmaat in de prijzen. Kherrazi werd Rookie of the Year, tweemaal All-Star, vond zijn naam vijfmaal terug in het All-Defense Team en won liefst drie keer de titel Defensive Player of the Year. Meest recent speelde de 2.00m lange 71-voudig Nederlands international zijn wedstrijden voor aanstaand BNXT League tegenstander Kangoeroes Basket Mechelen. Onder contract stond hij echter nog bij Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Hij had de optie om zijn contract af te kopen en heeft daar nu gebruik van gemaakt.

Voorop in de strijd
“Mohamed is de ervaren kracht onder de borden die we zochten,” licht Technisch manager Roel van de Graaf toe. Hij vervolgt: “De afgelopen twee jaar hadden we in de zomer al contact en nu is het er dan eindelijk van gekomen.” Head coach Erik Braal vult aan: “Mohamed is niet alleen een ervaren international, maar ook een speler die voorop gaat in de strijd. Hij is een power-forward die sterk is in defense en daar het verschil moet gaan maken, maar laten we hem ook aanvallend niet onderschatten. Mo beschikt over atletisch vermogen en kan daarmee beslissend zijn.”

Mohamed Kherrazi’s Starting Five
Mohamed beantwoordt zijn eerste vijf vragen als speler van Heroes Den Bosch en stelt zich op deze wijze voor aan de fans, sponsors en andere basketballliefhebbers.

1. Mohamed Kherrazi is … een rustige jongen, loyaal en met heel veel energie. Daarmee bedoel ik dat ik zeker niet lui ben. In mijn vrije tijd fotografeer ik graag en vind ik het leuk om nieuwe plekken te ontdekken.

2. Als speler zou ik mezelf omschrijven als … een krijger. Ik doe alles voor het team. Ik hou van verdedigen, maar tegelijkertijd ben ik zeker niet de minste in de aanval. Veel dunks!

3. In de kleedkamer … breng ik veel ervaring mee. We hebben een paar jonge talenten in het team. Hen ga ik zeker helpen om stappen te zetten en er het maximale uit te halen.

4. Persoonlijk hoop ik komend seizoen te bereiken … dat ik mijn vierde verdedigende prijs pak!

5. De reden dat ik voor Heroes Den Bosch heb gekozen is … omdat ik het een mooie stap vind in mijn carrière om te spelen voor een topclub als Heroes, een club met historie. Daar wil ik onderdeel van zijn. Ik kijk er enorm naar uit om straks voor de fans te spelen.


Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted