Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Guard voegt zich per direct bij selectie

Belgisch international Ordane Kanda-Kanyinda (1.84m) tekent een try-out contract in de Maaspoort voor de maand februari, waarna gekeken wordt naar een eventueel vervolg. Door het wegvallen van Boy van Vliet (knieblessure) en Elijah Clarance (kuitblessure) is versterking op de guard positie hard nodig om in een belangrijke fase van het seizoen geen roofbouw te plegen op andere spelers. Kanda, de afgelopen 2 seizoenen actief bij Kangoeroes Mechelen en Spirou Charleroi, is enorm gemotiveerd zijn rol te vervullen binnen het systeem van Jean-Marc Jaumin. Hij is bekend met de Nederlandse competitie; in 2018 schreef hij als speler van Forward Lease Rotterdam de DBL topscorerstitel op zijn naam.

Technisch manager Roel van de Graaf is blij met de blitztransfer. “Donderdagavond, direct na de vervelende blessure van Elijah, hebben de technische en medische staf de koppen bij elkaar gestoken. Plan A lag al klaar, vanwege de blessure van Boy, maar nu moesten we doorpakken. Ordane is zeer getalenteerd, Nederlandstalig, snel inzetbaar, bekend met de DBL en qua capaciteiten een passende aanvulling op starting point-guard Siyani Chambers en Stan van den Elzen. Verder kan hij ook op de '2' uit de voeten. Met prima ondersteuning van de NBB, de DBL en Charleroi hebben we bliksemsnel kunnen en moeten schakelen, omdat de transferdeadline op 31 januari lag.”

Over zijn komst naar Den Bosch vertelt Ordane: “Ik kan niet wachten om mijzelf te bewijzen binnen de selectie en voor de fans. Door omstandigheden bracht dit seizoen in Charleroi de club en mijzelf niet wat we ervan gehoopt hadden. Heroes is een prachtige club, die erg goed georganiseerd is, zo heb ik gisteren meteen gemerkt. Twee seizoenen geleden heb ik zelf gevoeld hoe speciaal het is in de Maaspoort te mogen spelen en ik ga er alles aan doen mijn steentje bij te dragen aan de verdere groei van dit mooie team, in welke vorm dan ook!”

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted