Heroes Den Bosch heeft vanmiddag in Amsterdam haar winstreeks voortgezet. De ploeg van head coach Erik Braal wist tot op heden nog alle negen wedstrijden te winnen, vijf gedurende het pre-season en vier in de BNXT League.

Waar de eerste minuten in de Apollohal nog deden vermoeden dat het een spannende pot basketball zou worden, drukte Heroes vanaf het einde van Q1 de hoop van de Amsterdammers stevig de kop in. Een run van 21, lopend tot diep in het tweede kwart, gaf Heroes een riante voorsprong (17-34). Ook hierna bleven de scores vallen, resulterend in een comfortabele 28-56 voorsprong bij rust. Na de thee ging Heroes vrolijk verder waar het gebleven was. Apollo had grote moeite met het aanvalsgeweld van de bezoekers en zag toe hoe de marge beetje bij beetje opliep tot uiteindelijk de 57-103 eindstand op het bord stond.

Thomas van der Mars scoorde vanmiddag zijn eerste double-double van het seizoen (16 PTN en 12 REB). Andere topschutters aan de zijde van Heroes Den Bosch waren Clay Mounce met 16 punten en Shane Hammink met 15 punten. Donderdag staat de volgende uitwedstrijd voor Heroes op het programma. Het team van Erik Braal speelt dan tegen Den Helder Suns. Tip-off: 19:30u.