De Nederlandse Supercup finale tussen ZZ Leiden en Heroes Den Bosch is geëindigd in een pijnlijke avond voor de Bosschenaren. Vanaf het begin was het duidelijk dat de thuisploeg de touwtjes stevig in handen had en Den Bosch geen moment in de wedstrijd liet komen.

ZZ Leiden opent de score met een eenvoudige 2-0, maar het is Heroes Den Bosch dat daarna twee keer onder het bord scoort via Xavier Cork, wat de bezoekers op een 2-4 voorsprong zet. Deze vroege hoop voor Heroes blijkt echter van korte duur. Leiden schakelt al snel een tandje bij met vier opeenvolgende scores, waardoor het 10-4 wordt. Dit dwingt Heroes-coach Erik Braal tot een vroege time-out, maar ook dat kan de aanval van Leiden niet stoppen. De thuisploeg loopt verder uit naar 13-4 en profiteert volop van het slordige spel van Den Bosch, dat veel turnovers maakt. Als Menno Dijkstra eindelijk weer een score van Heroes op het bord zet (19-6), heeft Leiden de wedstrijd al stevig in handen. Een and-1 van Leiden brengt de stand op 22-6. Dankzij Samuell Williamson, die twee vrije worpen benut en een drive naar de basket maakt, kan Den Bosch de schade iets beperken aan het einde van het eerste kwart: 22-10.

Het tweede kwart begint met wat scores aan beide kanten, waardoor het 26-14 wordt, maar daarna loopt Leiden snel verder uit. Een reeks van Leidse scores brengt de stand op 31-14, gevolgd door een driepunter die het verschil vergroot naar 34-14. Als ook Tajinder Lall twee van zijn drie vrije worpen benut na een fout op zijn driepunterpoging, en Leiden vervolgens de rebound van de gemiste derde vrije worp pakt en een driepunter verzilvert, staat er ineens een onwaarschijnlijke 41-14 op het scorebord. Den Bosch heeft simpelweg geen antwoord op het scorend vermogen van Leiden, dat gestaag doorgaat. Bij rust kijkt Heroes tegen een desastreuze 51-16 achterstand aan.

In het derde kwart weet Den Bosch zich iets te herstellen, al is het verschil nog steeds aanzienlijk. Beide ploegen openen met driepunters, waarna Luuk van Bree de stand op 54-22 brengt met een rake driepunter voor Heroes. Na zes minuten spelen staat het 58-24, maar via twee driepunters van Le’Tre Darthard kruipt Den Bosch iets dichterbij naar 62-32. Hoewel er weinig wordt gescoord in de slotminuten van het derde kwart, wint Heroes dit kwart met 14-25, waardoor de stand na drie kwarten 64-41 in het voordeel van Leiden is.

In het vierde kwart gooit Leiden de wedstrijd definitief in het slot. Terwijl Heroes moeite blijft houden om te scoren, blijft Leiden het net vinden. De thuisploeg loopt uit naar 73-41 en breidt de voorsprong nog verder uit naar 78-41. Ondanks enkele tegenaanvallen van Heroes, waarbij Luuk van Bree de enige is die weet te scoren, kan Den Bosch het gat niet dichten. Het verschil blijft rond de 30 punten hangen en Leiden blijft simpelweg te sterk. De eindstand van 87-58 betekent een overtuigende overwinning voor ZZ Leiden en een pijnlijke nederlaag voor Heroes Den Bosch, die met veel vragen het nieuwe seizoen in gaat.