Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Heroes Den Bosch is haar oefencampagne indrukwekkend gestart. De ploeg van de nieuwe hoofdcoach Erik Braal domineerde vrijwel de hele wedstrijd en won na een ruststand van 25-43 uiteindelijk afgetekend van de Belgische BNXT-collega’s van Hubo Limburg United op hun goed bezochte fandag in Hasselt: 63-82.

Niet zozeer de uitslag van deze eerste oefenwedstrijd, maar vooral de beleving en het teamspel was aanstekelijk om te zien. Verdedigend en reboundend stak het bij de Bosschenaren goed in elkaar en ook aanvallend deed vrijwel iedereen een duit in het zakje. Braal startte met het vijftal Maxhuni/Price/Hammink/Carlson/Van der Mars en speelde met een rotatie van 9, terwijl jongelingen Sam Vianen en Florian Rijkers eind Q4 ook op het wedstrijdformulier konden worden genoteerd. Morgan Stilma zit aan het eind van zijn revalidatieproces en deed derhalve nog niet mee. Scherpschutter Austin Price liet zien de ring in Hasselt nog steeds goed te kunnen vinden en werd topscorer aan Heroes’ zijde met 19 punten (5 op 8 driepunters). Ook Mike Carlson (16 PTN), Thomas van der Mars (12 PTN) en Edon Maxhuni (10 PTN & 6 AST) waren aardig produktief.

Bijzonder bezoek kon worden gespot in de persoon van Rinus de Jong. ‘Wedstrijden in België zijn voor mij wat dichter bij, dus een prima manier om het team aan het werk te zien. Ik heb even met coach Braal mogen praten en heb hem gezegd genoten te hebben van deze eerst pot. Één zwaluw maakt uiteraard geen zomer, maar er staat een team met een sterke Nederlandse kern, goede imports. Bovendien speelde de jongens met de juiste energie.’

Tags:

Pre-Season

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted