Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Letse power forward verruilt Serie A voor BNXT League.

Maandag 21 augustus verwelkomt head coach Erik Braal de 30-jarige Roberts Stumbris op de eerste training van het nieuwe seizoen. De 1.99m lange power forward uit Letland, startte het afgelopen seizoen bij Trapani in de Italiaanse Serie B; de competitie waarin ook Demario Mayfield actief was. Halverwege het seizoen nam Serie A club Trieste hem over, omdat hij mooie statistieken liet zien.

“Stumbris brengt basketball-intelligentie naar de Maaspoort en heeft exact het profiel waarnaar we deze zomer lang op zoek zijn geweest: de combinatie van fysiek spel, schotkracht en dynamiek. Zijn ervaring in sterke leagues als de Poolse en Italiaanse geven bovendien een extra meerwaarde”, aldus technisch manager Roel van de Graaf. Erik Braal voegt toe: “Roberts is een slimme, Europese speler die met zijn overzicht en 3-puntsdreiging ons van nog meer wapens gaat voorzien, mede vanwege het feit dat hij ook op de ‘3’ uit de voeten zou kunnen. We hebben écht lang gezocht en hadden ook wel eens de pech dat onze targets voor een grotere league of meer geld kozen, maar ik ben ervan overtuigd dat met Roberts ons geduld en doorzettingsvermogen in deze zoektocht is beloond. Om het team te completeren verwachten we erg snel een akkoord te bereiken met een tweede invulling van de 4-positie”.

Stumbris wordt maandag medisch gekeurd en sluit vervolgens aan bij de selectie die zich vanaf komende week gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen in de BNXT League en natuurlijk de Basketball Champions League kwalificatiewedstrijden in Antalya vanaf 25 september.


Welcome S2324 Roberts Stumbris

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted