Heroes Den Bosch had donderdagavond weinig moeite met Apollo Amsterdam. Bij rust was het verschil nog 16 punten, 34-50, na rust liep Heroes Den Bosch ver weg van Apollo en sloot het de wedstrijd af met een 57-103 overwinning. Topscorer werd Henry Caruso met 21 punten, gevolgd door Clarance met 15. Thelissen, Krill en van der Mars kwamen tot 11 punten.

Sterk begin van der Mars

Thomas van der Mars eiste in het eerste kwart de meeste aandacht op. Mede door zijn sterke spel stond Heroes Den Bosch na 6 minuten op een 7-12 voorsprong. Wessels en Wilson zorgden voor 7-17 en Apollo pakte de eerste time-out met nog iets meer dan drie minuten op de klok. Apollo kon daarna ook niet veel inbrengen en via een driepunter van Thelissen en sterk spel van Caruso werd de 15-25 stand bereikt na 10 minuten.

Verschil wordt groter
Het tweede kwart liet hetzelfde spelbeeld zien. Heroes Den Bosch liep langzaam verder weg van Apollo, dat met een 8 mans rotatie een hele kleine bank had deze avond. Via 22-28 (dunk Clarance) liep Heroes Den Bosch via o.a. Krill uit naar 30-44. Apollo pakte nog een time-out, maar via een driepunter van Wilson en 3 vrije worpen van Chambers kwam Heroes Den Bosch op een 34-50 ruststand.

Den Bosch voert druk op

Na de rust voerde Heroes Den Bosch de druk op en liep het binnen een paar minuten uit naar 38-62. Hope mocht voor Apollo wat terugdoen, 40-62, maar via snel spel en rondspelen van de bal wist Heroes eerst Thelissen te vinden die kon aanleggen voor een driepunter en even later Clarance die ook afdrukte voor een driepunter, 42-68. Clarance liet nog even via een dunk zien wat voor spektakel we nog kunnen verwachten dit seizoen. Het slot was voor Chambers en van den Elzen, die beiden met een driepunter de stand naar 49-78 brachten.

Sterk slotakkoord

Het laatste kwart was voor Henry Caruso. Met 6 punten op rij, en 13 in dit kwart, werd hij topscorer van de avond met 21 punten. Heroes Den Bosch liep snel uit naar 49-84, Weijs scoorde tegen, maar weer was het Thelissen die met een loepzuivere driepunter Apollo verder in de problemen bracht, 51-87. Caruso ging ook gewoon door met scoren, Clarance met dunken en Krill met sterk verdedigen. Met nog 2 minuten op de klok was de stand 57-99 en mocht Caruso met 2 vrije worpen de 100 puntengrens aantikken. Uiteindelijk was het Krill die de eindstand op 57-103 bracht.

De volgende wedstrijd voor Heroes Den Bosch zal weer tegen Apollo Amsterdam zijn. Op zaterdag 19 oktober komen de Amsterdammers naar de Maaspoort. Aanvang wedstrijd is 20.00 uur. Tickets zijn hier verkrijgbaar.