Door: Rob de Keijzer

De vijfde wedstrijd in de BNXT League leverde een ruime overwinning op voor Heroes Den Bosch. In en tegen Rotterdam werd Zeeuw & Zeeuw Feyenoord met 74-107 verslagen.

De wedstrijd wordt geopend met een aantal driepunters. Drie ervan zijn voor Heroes Den Bosch en de andere is vanzelfsprekend voor de gastheren Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Stand 3-9. Maar beide ploegen weten daarna vanaf de driepuntslijn nogmaals raak te gooien en zo staat het na drie minuten spelen 6-12 in het voordeel van Heroes Den Bosch. Feyenoord komt dan terug tot op 2 punten, 11-13 maar Heroes loopt weer uit naar een 11-19 voorsprong en zal het kwart afsluiten met een 21-25 voorsprong omdat Feyenoord wederom iets van de achterstand weet af te knabbelen.

Een sterke 0-11 run geeft Heroes Den Bosch in het begin van het tweede kwart een 21-36 voorsprong. Even later is het de in de BNXT competitie debuterende Emmanuel Akot die zijn eerste punten laat noteren voor Heroes Den Bosch dit seizoen. Zijn score zet Heroes op 27-41 met nog drie minuten te spelen. Akot en Austin Price weten dan nog te scoren in de resterende tijd zodat de ruststand wordt bereikt bij een 32-45 score.

Heroes komt sterk uit de kleedkamer en laat Feyenoord in het derde kwart geen kans om de achterstand te verkleinen. Met 19-27 pakt de ploeg van Erik Braal ook dit kwart overduidelijk en de marge met het in gaan van het laatste kwart is geruststellend, 53-72. Roberts Stumbris staat dan al op 17 punten en Akot heeft laten zien dat hij ook een driepunter in huis heeft. Thoms van der Mars zit al dicht tegen een double-double aan (10 punten, 9 rebounds) terwijl Lee Moore ook reeds in de dubbele cijfers zit.

Bouwer weet dan in het laatste kwart voor Feyenoord snel de ring te vinden en zet de score op 59-74. Het verschil van 15 punten blijft dan even zo groot en met nog 6:30 op de klok pakt Feyenoord de time-out. De thuisploeg staat dan op 4 teamfouten. Boy van Vliet mag dan vanaf de vrije worp lijn aanleggen en zijn 2 punten betekenen 64-81. Een seconde of tien daarna pakt de thuisploeg de 5e teamfout en Heroes Den Bosch kan wederom naar de vrije worp lijn. Van der Mars pakt dat buitenkansje aan en even later zet Price de stand op 66-85. Ook Heroes Den Bosch komt dan op 5 teamfouten en zo mag ook Feyenoord naar de vrije worp lijn. De thuisploeg blijft knokken, maar ook Heroes neemt, ondanks de comfortabele voorsprong geen gas terug. Met nog iets meer dan drie minuten op de klok is het Stumbris die met zijn 20ste punt de stand op 69-93 zet. De 100 puntengrens wordt dan, vanaf de vrije worp lijn bereikt door Thijs Beens. Zijn vrije worpen zetten de score op 74-101 en zo kan Heroes Den Bosch de resterende minuut uitspelen. Scores van Akot betekent 74-107 en daar blijft het bij deze middag in Topsportcentrum Rotterdam.

Roberts Stumbris was goed voor 20 punten, Lee Moore en Austin Price wisten 15 punten te scoren. Thomas van der Mars tekende wederom voor een double-double met 12 punten en 12 rebounds.