Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

In Leeuwarden was de thuisploeg LWD Basket op zaterdagavond geen partij voor Heroes Den Bosch. Via de kwartstanden 25-30, 18-31, 24-28 en 17-20 werd het uiteindelijk 84-109 voor de ploeg van Erik Braal.

Het begin is zeker voor LWD Basket. De thuisploeg komt via 5-3 op een 7-5 voorsprong maar ziet Heroes Den Bosch bij een 9-9 stand een 0-12 run maken naar 9-21. De weer in de selectie teruggekeerde Emmanuel Akot zet Heroes Den Bosch even later op 12-24. LWD Basket knabbelt dan toch wat af van de achterstand en kan zo het eerste kwart met een verschil van 5 punten afsluiten, 25-30.

In het begin van het tweede kwart komt de thuisploeg terug tot 3 punten, 31-34, maar het is wederom Heroes Den Bosch dat toch wederom een gaatje kan slaan. Via 33-38 wordt het even later 35-47 als DJ Fenner reeds in de dubbele cijfers komt. Beide ploegen blijven de scores aan elkaar rijgen en Heroes Den Bosch ziet, naast Fenner, ook Austin Price, Boy van Vliet en Jito Kok in de dubbele cijfers komen. Met ook Helfrich weer terug is de rotatie bij de ploeg van Erik Braal weer wat uitgebreider en dat is ook te zien aan het spel. Met een voorsprong van 18 punten (43-61) kan Heroes Den Bosch na het tweede kwart aan de thee.

Binnen drie minuten in het derde kwart is het verschil opgelopen naar 48-70. Dat verschil wordt onder aanvoering van Maconda voor de thuisploeg iets draaglijker, 57-75, met nog vier minuten te spelen. Boy van Vliet laat dan zijn 17e punt noteren en zo is het verschil weer opgelopen naar boven de twintig punten, 57-78. In het restant van het kwart blijft Heroes Den Bosch goed scoren en kan het met een comfortabele voorsprong van 67-89 het laatste kwart beginnen.

Het is dan niet de vraag of de 100 punten grens bereikt wordt, maar wanneer. Na twee minuten in het laatste kwart is het Akot die Heroes Den Bosch op 69-93 zet. Halfweg het kwart is het dan Ralf de Pagter die met een driepunter de 100 punten grens aantikt. In de slotfase, bij de stand 79-107 mogen Thijs Beens en Hidde Schottert ook nog het veld in om de wedstrijd uit te spelen. Het wordt uiteindelijk 84-109 en zo is de 14e overwinning op rij een feit voor Heroes Den Bosch.

Austin Price scoorde 23 punten, gevolgd door DJ Fenner met 21 punten. Boy van Vliet liet een mooie double-double noteren met 19 punten en 10 assists. Een double-double was er ook (wederom) voor Roberts Stumbris met 13 punten en 10 rebounds.