Door: Rob de Keijzer

In een goed gevulde Maaspoort was ook de negende wedstrijd in de BNXT League een prooi voor Heroes Den Bosch. Via de kwartstanden 23-18, 26-11, 25-21 en 19-28 werd het uiteindelijk 93-78 voor de thuisploeg. Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was deze middag smaakmaker Clay Mounce met 18 punten.

Een 7-0 run geeft Heroes Den Bosch meteen een goede voorsprong. Edon Maxhuni, Mohamed Kherrazi en Mike Carlson tekenen voor de scores, waarna Aris Leeuwarden via Ar’mond Davis na een kleine vier minuten ook op het scorebord komt. Daar blijft het niet bij, want via sterk spel komt Aris Leeuwarden terug in de wedstrijd, 14-11. Borck mag daarna twee keer aanleggen voor zijn vrije worpen en brengt zo het verschil terug tot één punt, 14-13. Even later zorgt diezelfde George Michael Philip Brock voor 16-16 en is de stand weer in evenwicht. Austin Price en Maxhuni zorgen er daarna toch voor dat Heroes Den Bosch met een voorsprong het kwart kan afsluiten, 23-18.

De ploegen ontlopen elkaar niet al te veel in het begin van het tweede kwart. Via 25-20 wordt het even later 25-23 en dan plaatst Heroes Den Bosch een 9-0 run, waarna Aris Leeuwarden de eerste time-out van de wedstrijd pakt bij de stand van 34-23. Die werkt voor de ploeg uit Leeuwarden averechts, want Heroes Den Bosch loopt daarna uit naar 43-25, onder andere door een sterk spelende Mike Carlson, die bij rust al elf punten laat noteren. Heroes Den Bosch drukt nog even verder door en kan zo de eerste helft afsluiten met een voorsprong van twintig punten, 49-29.

De thuisploeg gaat na rust verder waar het mee geëindigd was aan het einde van het tweede kwart, namelijk scoren. Via Maxhuni en Van Vliet wordt het al snel 54-29. Aris Leeuwarden vecht zich toch weer terug naar 56-40, maar met een paar heerlijke assists stelt Maxhuni even later o.a. Clay Mounce en Morgan Stilma in staat om de stand naar 67-40 te tillen. Ook Austin Price laat zien wat het geven van een assist is. Zijn pass zorgt ervoor dat Clay Mounce een heerlijke alley-oop binnen kan dunken, waardoor de stand op 69-45 komt. Price scoort even later zelf via een driepunter en zo is het na dertig minuten spelen 74-50.

Het vierde kwart begint met twee vrije worpen voor Clay Mounce en één voor Boy van Vliet vanwege een technische fout voor de bank van Aris Leeuwarden. Via 77-50 wordt het 80-59 en als even later Dimitri Maconda 80-61 scoort, is het tijd voor coach Braal om een time-out te nemen. Keime Helfrich gooit er daarna een bommetje in en als hij even later ook zijn twee vrije worpen verzilvert staat het 85-64. Aris Leeuwarden krabbelt nog wat terug, pakt het kwart met 19-28, maar de overwinning voor Heroes Den Bosch komt in dit kwart niet meer in gevaar. De negende overwinning in de BNXT League is een feit en Heroes Den Bosch kan zich gaan opmaken voor het thuisduel tegen S.L. Benfica aanstaande woensdag.