Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Het seizoen van de Bossche basketballtrots kende afgelopen weekend een officieus begin toen Miha Lapornik (Slovenië) en Morgan Stilma (Spanje) als eerste nieuwelingen voet op Nederlandse bodem zetten, maar vandaag wordt bekendgemaakt dat het team ook écht compleet is. Met het vastleggen van de Amerikaanse power forward Scott Thomas (2.00m) bestaat de kern uit 11 contractspelers en zal deze worden aangevuld met maar liefst 4 spelers uit de eigen Basketball Academy.

Technisch manager Roel van de Graaf is erg tevreden met de komst van de ervaren (30 jaar) speler: ‘Al vanaf april hebben Bob (van Oosterhout) en ikzelf Scott geënthousiasmeerd voor onze plannen in Den Bosch. We wilden een ‘big’ die mentaal sterk is, Europese ervaring heeft, alsmede scorend vermogen. Scott heeft het erg goed gedaan in België, waar hij bij Antwerp Giants, Limburg United én Spirou Charleroi een dragende speler was. Een échte winner. Vanwege een goede baan in de USA zette hij twee jaar geleden zijn professionele carrière stop, maar speelde wel wekelijks in diverse leagues in Ohio. Scott mistte het spel enorm, voelde dat hij nog goede jaren ‘in de tank’ heeft en via coach Brian Lynch kwamen we in contact. Met hem erbij wordt het team van Jean-marc Jaumin nóg gevaarlijker, rijper en completer’.

Ook Thomas is blij met de handtekening onder het contract in Den Bosch: ‘Petje af voor de vasthoudendheid van Heroes. Juist vanwege corona leek alles onzeker, ook in mijn werk. Uiteindelijk is er over de laatste maanden een band ontstaan en zijn we tot goede afspraken gekomen. Ik heb het team zien ontstaan en ben ervan overtuigd dat er een goede balans is gevonden, waaraan ik zeker nog kan toevoegen. Ik heb dan wel twee seizoenen niet in Europa gespeeld, maar train al vanaf maart op dagelijkse basis en ben in prima shape. Ik kan niet wachten om zowel in de Nederlandse competitie als de FIBA EuropeCup m’n tanden te laten zien!’

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted