Tickets Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer

Het is Heroes Den Bosch in Leiden niet gelukt om een 5e wedstrijd uit het vuur te slepen. Via 26-16, 22-29, 22-17 en 22-19 werd het uiteindelijk 92-81 en is het seizoen ten einde voor de Bosschenaren. ZZ Leiden pakt de titel van Nederland en mag het de komende week gaan opnemen tegen Filou Oostende om de BNXT titel.

In het begin van de wedstrijd zijn de scores duur en worden er aan allebei de kanten ballen gemist. Het is ZZ Leiden dat op een 7-5 voorsprong komt na een kleine 4 minuten spelen. Door onder meer een inbound alley-oop van Kok zet Heroes Den Bosch even later de score op 9-9. Maar dan is het ZZ Leiden dat snel naar een 15-9 voorsprong loopt met nog 4 minuten op de klok in dit eerste kwart. ZZ Leiden gaat dan door en loopt uit naar 8 punten voorsprong, 23-15. Time-out Braal. Na de driepunter van Bouwknecht loopt dan Kruithof tegen een technische fout aan en het kwart wordt afgesloten met een 26-19 stand.

Price en Bouwknecht openen dan met driepunters, waarbij Price dat twee keer doet, 29-25. Aan beide kanten vallen de scores dan wel, maar het is nog steeds ZZ Leiden dat de voorsprong kan behouden, 37-28. Jones blijft aan de kant van ZZ Leiden de lijnen uitzetten en zo staat het, met nog iets meer dan drie minuten te spelen 46-33. Een 0-12 run zet Heroes Den Bosch op 46-45 waarna ZZ Leiden vlucht in de time-out. Gardner weet dan nog te scoren voor de thuisploeg zodat de ruststand wordt bepaald op 48-45 voor ZZ Leiden.

Meteen na rust zet de thuisploeg de marge op 7 punten, 54-47. Dat verschil blijft dan even staan totdat Jones wederom een driepunter laat noteren, 61-51. Wat dan volgt is een onrustige periode aan beide kanten waarin Heroes Den Bosch een keer kan scoren en zo, met nog iets meer dan twee minuten op de klok, de stand 63-55 wordt. Via 67-60 eindigt het kwart dan op 70-62.

Het kwart begint met een score van ZZ Leiden wat gevolgd wordt door een opstootje tussen Dorsey-Walker en Ververs. De laatste maakt een fout en Dorsey-Walker reageert iets te fel en loopt tegen een technische fout op. Na review krijgt Dorsey-Walker een diskwalificerende fout en kan Ververs naar de vrije worp lijn. Hij mist ze allebei en de laatste 8 minuten gaan in bij een 72-62 stand. DJ Fenner zet Heroes Den Bosch dan op 72-66. DJ Fenner laat dan zijn 26ste punt noteren en houdt het spannend in de ZZ Arena 1574. Nog zeven minuten, stand 73-69. De thuisploeg komt dan via vrije worpen op 77-69 waarna de productie even stokt aan beide kanten. Het kan nog steeds alle kanten op, Heroes Den Bosch komt op 79-74 maar de foutenlast breekt de Bosschenaren op in deze fase van de wedstrijd. Via 82-76 wordt het dan uiteindelijk 92-81en gaat het kampioenschap van Nederland naar ZZ Leiden.

Voor Heroes Den Bosch was DJ Fenner zeer belangrijk met 30 punten, Austin Price liet er 19 bijschrijven. Bj ZZ Leiden was het werderom Jones die met 27 punten topscorer werd, gevolgd door Gardner met 19.