Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Guard speelt laatste officiële wedstrijden met Orange Lions op EK

Shane Hammink (28) beëindigt, in ieder geval voorlopig, zijn loopbaan als professioneel basketballer. Nadat hij voor zichzelf de conclusie trok niet meer de absolute motivatie te bezitten om topsport te bedrijven, besloot hij terug naar Amerika te verhuizen. De guard had bij Heroes Den Bosch nog een contract tot medio 2023, maar in goed overleg hebben speler en club dit contract ontbonden. Zijn laatste officiële wedstrijden zal Hammink deze zomer spelen als international voor Nederland op het EK (EuroBasket 2022) in Tsjechië, Georgië, Italië en Duitsland.

Professionele loopbaan
Hammink begon zijn professionele carrière in 2017 in Spanje bij Bilbao Basket (Liga ACB). Na één jaar maakte hij de overstap naar Donar Groningen, waar hij twee seizoenen speelde. Met Donar veroverde hij in 2018 de Nederlandse Supercup en in 2019 werd hij gekozen in het DBL All-Rookie Team. Na een kort avontuur bij Yoast United vertrok Hammink in het najaar van 2020 naar Spirou Charleroi om vervolgens, na één seizoen in België, bij Heroes Den Bosch te tekenen. Met Heroes bereikte hij afgelopen jaar de finale van het nationale bekertoernooi en werd hij kampioen van Nederland. Tot slot heeft Hammink momenteel, met het EK dus nog voor de boeg, dertig interlands voor het Nederlands team op zijn naam staan.

Extra drive kampioen te worden
“Het is niet makkelijk om de knoop definitief door te hakken, dus ik voel wel een bepaald soort opluchting nu het hoge woord eruit is,” reageert Hammink. Hij vervolgt: “Het speelde al enige tijd in mijn hoofd dat ik wel eens aan mijn laatste seizoen bezig zou kunnen zijn en dat gaf me ook een extra drive om koste wat het kost kampioen van Nederland te worden. Het is fantastisch dat dat gelukt is, zodat ik mijn professionele clubcarrière op een prachtige manier heb kunnen afsluiten. Dat hoop ik natuurlijk ook te doen met mijn interlandloopbaan op het EK vanaf vrijdag. Daarna reis ik terug naar Amerika en ga ik me focussen op de volgende fase van mijn leven. Daar kijk ik enorm naar uit.”

Voor altijd in de geschiedenisboeken
Wij danken Shane voor zijn inzet en strijd het afgelopen seizoen en wensen hem het allerbeste voor de toekomst. Zijn waardevolle bijdrage aan het zeventiende landskampioenschap van de club zal voor altijd in de geschiedenisboeken staan.

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted