Door: Rob de Keijzer

In Charleroi was het plaatselijke Spirou Basket op vrijdagavond te sterk voor Heroes Den Bosch. Via de kwartstanden 21-17, 23-22, 17-12 en 23-17 werd het uiteindelijk 84-68 in Le Dôme.

Spirou komt snel op een 6-0 voorsprong voordat Heroes Den Bosch via Roberts Stumbris de eerste score kan laten aantekenen. DJ Fenner is dan al tegen een technische fout aangelopen en de thuisploeg loopt uit naar een 11-4 voorsprong. Heroes Den Bosch komt dan nog sterk terug tot 21-17 maar ziet ook DJ Fenner tegen een onsportieve fout aanlopen die dus naar de kant kan. Met ook Emmanuel Akot (familieomstandigheden) en Austin Price (kwetsuur) aan de kant wordt de rotatie van Erik Braal zo nog een stuk kleiner deze wedstrijd.

Ook in het tweede kwart houdt de thuisploeg de voorsprong vast. Via 29-23 wordt de stand 32-29 via driepunters van Stumbris en Boy van Vliet. Als Heroes Den Bosch even later op 32-31 komt is daar toch de time-out van Spirou om de aanvalsdrang van de Bosschenaren even uit het ritme te krijgen. Dat lukt wel even want de thuisploeg loopt naar een 39-35 voorsprong met nog anderhalve minuut op de klok. Het verschil blijft rond de 5 punten en met een 44-39 stand zoeken beide teams de kleedkamer op.

De eerste drie scores na rust zijn voor de thuisploeg die in iets meer dan een minuut uitloopt naar een 50-39 stand. Time-out Erik Braal. Spirou gaat gewoon verder waar het gebleven was en loopt via de 11-0 run uit naar een 55-39 voorsprong. Ook Heroes zet dan een run neer (0-6) en kan zo de achterstand terugbrengen tot 10 punten, 55-45. Dat verschil van tien punten blijft staan zodat het laatste kwart kan beginnen bij een 61-51 stand.

Ook in het laatste kwart is het Spirou dat de eerste scores laat noteren. Na een onsportieve fout van Jito Kok mag Collins naar de vrije worp lijn en die faalt niet. Spirou geeft geen ruimte aan Heroes Den Bosch om ook maar iets aan de achterstand te doen, sterker nog, ze breiden de voorsprong alleen maar verder uit naar 69-55. Het verschil wordt, met nog drie minuten op de klok dan 16 punten, 79-63 en de wedstrijd lijkt gespeeld. Dat is ook zo en zo kan de thuisploeg met 84-68 de wedstrijd naar zich toetrekken.

Lee Moore knokte zich naar 24 punten, Sherron Dorsey-Walker was goed voor 14 punten. Bij Spirou Charleroi waren Heath en Prepelic met 19 punten de topscorers.