Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Door: Rob de Keijzer | Foto: Robert Verboon

De Maaspoort ging er eens goed voor zitten deze avond en dat was niet voor niks. Na een heerlijke play-off wedstrijd was het Heroes Den Bosch dat de serie levend houdt door met 79-65 de overwinning naar zich toe te trekken in de 3e wedstrijd in deze play-offs.

De spanning zat er goed op in het begin van de wedstrijden aan beide kanten. Allebei de ploegen leverden veel strijd om zo meteen de toon te zetten. Dat kwam niet tot uiting in de score in de eerste 5 minuten waar Heroes Den Bosch een 8-5 voorsprong kon pakken. Drie minuten later is het 10-6 en pakt Braal de eerste time-out in dit kwart. Jones weet dan nog te scoren voor Leiden waarmee het kwart eindigt op een 10-9 stand.

Jones zet de bezoekers dan snel op 10-14. De strijd blijft hevig maar er is nog geen ploeg die echt de wedstrijd naar zich toe kan trekken. Via 19-18 gaat de score dan naar 20-23 op 4 minuten voor de rust. Austin Price knalt er dan twee driepunters in waarna Sherron Dorsey-Walker met een and-1 de stand op 29-23 zet. Het is diezelfde Dorsey-Walker die even later de ruststand op 33-25 kan zetten.

Het verschil komt dan in het begin van het derde kwart even in de dubbele cijfers als Boy van Vliet de thuisploeg op 38-27 zet. Leiden komt dan via een 0-9 run terug tot 38-36 waarna de time-out volgt aan Bossche zijde. Het verschil tussen beide ploegen is dan weggepoetst en zo gaan de laatste drie minuten van dit kwart in bij een 43-43 stand. Het blijft een gevecht aan beide kanten, mooi is het soms niet, maar de strijd vergoed veel. Met een 48-48 stand gaat dan het laatste kwart in.

ZZ Leiden pakt dan in het begin een 51-53 voorsprong, Heroes Den Bosch knokt zich dan naar 56-53 met nog 6 minuten te spelen. De driepunters blijven dan aan beide kanten goed vallen en het is de thuisploeg die een 65-59 voorsprong kan pakken. De voorsprong komt dan voor Heroes Den Bosch wederom in de dubbele cijfers, 73-60. ZZ Leiden heeft dan nog iets minder dan twee minuten om het kampioenschap mee naar huis te nemen maar dat zit er deze avond niet meer in. Door een sterke 79-65 overwinning zet Heroes Den Bosch de stand in deze serie op 2-1 en gaan beide ploegen a.s dinsdag verder in Leiden om te bepalen wie er kampioen zal worden.

Austin Price scoorde 18 punten deze avond voor Heroes Den Bosch. DJ Fenner kwam tot 16, evenals Sherron Dorsey-Walker. Aan de kant van ZZ Leiden was Tajion Jones de schutter van dienst met 22 punten, gevolgd door Luuk van Bree met 10 punten.