Door: Rob de Keijzer | Foto: Christian Aarts

In een enerverende en lang gelijk opgaande strijd heeft Heroes Den Bosch de eerste wedstrijd in de FIBA Europe Cup met 89-92 verloren. Een minder derde kwart van de thuisploeg deed ze in het vierde kwart nog pijn waardoor Spojnia Stargard met de overwinning huiswaarts kon keren.

Na tien seconden spel staat Spojnia Stargard al op de vrije worp lijn, 0-2, maar Lee Moore, Austin Price en Thomas van der Mars stellen snel orde op zaken en zetten de thuisploeg op een 7-2 voorsprong. Langovic weet dan voor Spojnia Stargard de basket te vinden en als Daniels ook begint de scoren is de stand 9-11 voor Spojnia Stargard na 5 minuten spelen. De 2.06 meter lange Serviër Langovic blijft inside gevaarlijk voor de gasten en met nog drie minuten op de klok is de stand 18-21. Voor Heroes Den Bosch hebben Roberts Stumbris en DJ Fenner dan hun eerste driepunter al kunnen scoren. Price zet dan met zijn tweede driepunter de ploegen op gelijke hoogte, 21-21. De 9e en 10e driepunter van dit kwart komen op naam van Stumbris en Kowalczyk, het kwart eindigt uiteindelijk met een 29-26 score in het voordeel van Heroes Den Bosch.

De driepunters blijven vallen aan beide kanten, ook in het begin van het tweede kwart. Na drie minuten is de stand in evenwicht 33-33 en is daar de time-out van Erik Braal. Jito Kok zet Heroes Den Bosch dan met een alley-oop en een dunk op 37-36. Spojnia Stargard laat zich niet van de wijs brengen en komt mede door wederom Langovic op een 39-42 voorsprong. Spojnia Stargard zit in foutenlast en zo kan DJ Fenner tot twee keer toe naar de vrije worp lijn. Stand met nog anderhalve minuut op de klok is dan 47-42. Ook de thuisploeg komt in foutenlast, Spojnia Stargard komt terug tot 47-47 maar het is Heroes Den Bosch dat met een 49-47 voorsprong de rust in kan gaan.

Gordon en Langovic zorgen er dan toch weer voor dat Spojnia Stargard de voorsprong pakt, maar zoals al zovele keren gebeurd is deze wedstrijd wisselt dat weer snel. DJ Fenner zet de thuisploeg op 54-52 maar het stuivertje wisselen is nog niet voorbij. Nog drie minuten te spelen en de stand is 56-58. Even later is daar een klein gaatje voor Spojnia Stargard bij 56-61 en Heroes Den Bosch vlucht in de time-out. De wedstrijd komt daarna in dit kwart pas echt los en via scores van Daniels voor Spojnia Stargard en het 21ste punt voor DJ Fenner staat het 65-68. Mede door drie vrije worpen van Kowalczyk kan Spojnia Stargard met een 65-73 voorsprong het laatste kwart in gaan.

Wie anders dan DJ Fenner opent het laatste kwart. Zijn driepunter betekent 68-73 maar Spojnia Stargard countert meteen met een driepunter van Gruszecki. Even later is het dan 72-82 en is daar de broodnodige time-out voor de thuisploeg. Het zet nog niet veel zoden aan de dijk want het verschil blijft rond de tien punten met nog vier minuten op de klok, 74-85. Sterk spel en een full court press zorgen er dan voor dat de Maaspoort toch even op zijn kop staat. Vrije worpen en een driepunter van Stumbris betekent 81-85 en de laatste drie minuten gaan in. Via 85-87 wordt het dan door Daniels 85-91 en moet Heroes Den Bosch weer zien die achterstand terug te brengen. Stumbris zorgt er dan met twee rake vrije worpen en een lay-up voor dat de spanning helemaal terug is. Als Brown voor Spojnia Stargard maar een van zijn twee vrije worpen raakt is de laatste aanval voor de thuisploeg. De driepuntspoging van Stumbris valt op de rand van de ring en zo kunnen de Polen alsnog de overwinning wegkapen.

Arguster Daniels was voor Spojnia Stargard topscorer met 29 punten, Aleksander Langovic kwam tot 18. Voor Heroes Den Bosch was DJ Fenner op dreef met 24 punten gevolgd door Roberts Stumbris met 19 punten en 8 rebounds. Lee Moore flirtte met een triple double met 13 assists, 12 punten en 9 rebounds.