Door: Rob de Keijzer

Zonder ook maar een moment in de problemen te komen heeft Heroes Den Bosch vanmiddag de tiende overwinning (uit tien wedstrijden) in de BNXT League gepakt. Tegen Den Helder Suns werd het via de kwartstanden 21-14, 21-15, 18-16 en 30-16 uiteindelijk 90-61. Topscorer aan de kant van Heroes Den Bosch was Mike Carlson met 23 punten. Thomas van der Mars was goed voor 12 rebounds.

Ben Kovac opent voor de gasten uit Den Helder, maar via driepunters van Austin Price en Edon Maxhuni komt Heroes Den Bosch snel weer op voorsprong. Het blijft een tijdje gelijk opgaan, maar bij de stand van 10-9 plaatst Heroes Den Bosch een sterke 9-0 run, waarmee het meteen een gaatje slaat, 19-9. Boy van Vliet en Shane Hammink zijn dan in de ploeg gekomen en zorgen er mede voor dat de voorsprong uitgebreid wordt naar tien punten. Sam van Oostrum en Stan van den Elzen doen nog wat terug voor Den Helder Suns, maar het eerste kwart gaat overtuigend naar de thuisploeg met 21-14.

Ook het tweede kwart is voor Heroes Den Bosch. De 21-15 in dit kwart betekent automatisch dat de thuisclub de voorsprong verder uitbreidt, al komt Den Helder Suns een paar keer knap terug in de wedstrijd. Shane Hammink opent de score met een driepunter, waarna Stan van den Elzen en Nick Thran de score naar 24-19 tillen. Nadat Nino Gorissen de stand op 29-23 brengt, schakelt Heroes Den Bosch weer een tandje bij. Een 7-0 run geeft ze een comfortabele 35-23 voorsprong. Die voorsprong komt niet meer in gevaar in het restant van dit tweede kwart, zodat beide ploegen met een 42-29 de kleedkamers kunnen gaan opzoeken.

Den Helder Suns blijft in het derde kwart goed in het spoor van Heroes Den Bosch. De achterstand loopt niet verder op, sterker nog, heel even hebben ze het betere van het spel en krabbelen ze wat terug van de achterstand, maar kleiner dan tien punten zal deze nooit worden. Heroes Den Bosch stelt orde op zaken, mede ook door de vijf teamfouten van Den Helder Suns. Mohamed Kherrazi en Morgan Stilma besluiten dit kwart met vrije worpen en zo komt Heroes Den Bosch na drie kwarten op een 60-45 voorsprong.

Het laatste kwart begint Heroes Den Bosch meteen sterk. Scores van Clay Mounce, Edon Maxhuni en tweemaal Mike Carlson betekenen na drie minuten een 69-47 stand. Time-out Den Helder Suns. Carlson gaat daarna nog even verder met scoren en Heroes Den Bosch loopt mede door zestiens punten in dit kwart van diezelfde Carlson snel uit naar 85-56. Nick Thran en Sam van Oostrum scoren dan voor Den Helder Suns, maar het is Florian Rijkers die met een loepzuivere driepunter de wedstrijd beëindigt, 90-61.