Tickets / Seizoenkaarten Webshop

Heroes haalt Troy Koehler naar Den Bosch
22-jarige Nederlander tekent voor twee seizoenen

Troy Emeka Koehler (30-07-2001) is de tweede nieuwe aanwinst van Heroes Den Bosch voor het seizoen 2024-2025. De in Den Haag geboren guard/forward komt over van Den Helder Suns, waarvoor hij de afgelopen drie seizoenen uitkwam. Hiervoor, tussen 2018 en 2021, speelde de 1.94 meter lange “high flyer” voor ZZ Leiden in de toenmalige DBL. In Den Bosch tekent Koehler voor twee seizoenen.

Den Helder Suns
In de kop van Noord-Holland groeide Koehler uit tot een belangrijke speler en ging hij van gemiddeld 10 minuten in zijn eerste jaar naar uiteindelijk ruim 25 minuten. In die 25 minuten scoorde hij gemiddeld 10 punten per wedstrijd, pakte hij 2.6 rebounds en 1.1 assists.

Volgende stap
Head coach Erik Braal kijkt uit naar de samenwerking met Koehler: “Na open gesprekken met Troy krijgen we een gretige jonge speler die bereid is veel tijd en energie te steken in het beter worden. Hij heeft in de laatste seizoenen bij Den Helder stappen gemaakt en zich ook laten zien tegen goede teams. Leuk om met hem te werken aan zijn verdere ontwikkeling.

Ook Troy is enthousiast: “Na drie seizoenen in Den Helder ben ik eraan toe om te laten zien wat ik kan op het hoogste niveau van Nederland! Ik heb goeie gesprekken gehad met coach Braal over mijn doorontwikkeling als speler en hoe ik in zijn plannen voorkom de komende jaren. Ik kijk er enorm naar uit met mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan en de fans van hun stoelen te krijgen met mijn atletische spel.

Tags:

Team

Keep me Posted!

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Keep Me Posted